Le Mondial Du Rosé: 12 medalii pentru vinurile moldovenești

12 vinuri din Republica Moldova au fost recompensate cu medalii de aur și argint la concursul internațional al vinurilor rose Le Mondial Du Rosé, care s-a desfășurat în perioada 28-30 aprilie 2018, în Cannes. Competiția este organizată de Uniunea Oenologilor din Franța și este la 15-a ediție.

blank

Cu medalii de aur au fost premiate șase vinuri moldovenești. Vinăria Bostavan a luat trei medalii de aur pentru Dor Rose Brut; Dor Rose Merlot și Dor Merlot & Saperavi, toate din roada anului 2016. Din același holding, Vinăria Purcari a luat aur cu Rose de Purcari (cupaj de Cabernet Sauvignon & Merlot 2017), dar și cu spumantul roz Cuvee de Purcari. La fel, Cricova a luat un aur cu cupajul Rose de Cricova 2017 Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah.

blank

Alte șase vinuri rose din Moldova au fost recompensate cu medalii de argint. Vedeți lista în imaginea de mai jos.

blank

La concursul mondial al vinurilor rose participă anual peste 1300 de probe din circa 25 de țări. Vinurile sunt evaluate timp de trei zile, la degustări în orb, de către circa 70 de specialiști în domeniu. Doar o treime din mostre au dreptul la medalie, de aur sau argint. În total, la Mondial Du Rosé au fost premiate anul acesta 405 vinuri din toată lumea.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.