Noutăți de la Chateau Cristi

La tema pe acasă, am studiat aseară un șir de noutăți bune de la Chateau Cristi.

blank

La categoria premieră, în seria clasică apare un rose 2022 din Pinot Noir. De ieri, disponibil pe piață la un preț de circa 200 mdl.

blank

Un vin sinonim cu eleganța: la culoare, arome și gust. Totul este proaspăt și intens: nuanțe de cireșe și condimente (!), gust răcoritor, subtil și în același timp destul de complex (13.5% vol. alc.). Foarte bună expresie a soiului.

blank

La polul opus cromatic este rose-ul din gama Bravoure Malbec 2022. Mai fructat, mai căpșunică, mai comercial. Apropro, la ediția din acest an a Concours Mondial de Bruxelles, dedicată exclusiv rose-urilor, am învățat că nuanța unui roze este o chestiune strict subiectivă. Adică, nu tot ce e Provence, automat e bun și nu înseamnă că roze-ul mai intens e rău. Este vorba de stiluri și modă, respectiv, de predispoziții personale.

Anul trecut, Bravoure Malbec Rose a fost în top și cred că și anul acesta va fi la fel. Prețul de 130 mdl pe raft e un bun argument.

blank

În artileria grea, revine un nou vintage de Chardonnay Barrel Fermented, roada 2021.

blank

Struguri culeși la maturitate, în contact cu lemnul și drojdii: fermentare în barricuri, battonage și maturare timp de șase luni într-o combinație de butoi din Transilvania (80%) & salcâm (20%).

Foarte curios debutează cu arome de lemn dulce, iar după ceva timp, ies la suprafață arome intense de fruct: gutui, pere, măr bine copt.

Un vin de aur, disponibil pe rafturi la 250 mdl (edițiile din 2019 și 2020, pe sold out).

blank

Și „cireșica de pe tort” vine sub formă de Pinot Noir.

Recolta anului 2020, maturat 12 luni în combinație de baric din stejar francez & transilvănean, la a doua folosire, urmat de odihnă la sticlă de câteva luni.

blank

Un vin fructat, tânăr încă, dar cu un mare potențial, în umila mea opinie. Observați „piciorușele” pe pahar, este un vin despre care încă vom vorbi în perioada următoare. Bună tipicitate.

blank
blank

În scurt timp, urmează să apară și un Bravoure Alb nou, din Sauvignon Blanc și Pinot Grigio 2022.

Vă recomand să degustați individual sau în grup aceste vinuri.

blank

La un loc, le veți putea găsi pe 5 mai, la Vernisajul Vinului.

blank

You may also like...

2 Responses

 1. Hello!
  Iam from Brazil and have a winestore with some Moldovan wines. I have this Bravoure Malbec Rose and love your photo! Can I use it? I can upload it in our instagram @winerygiftsbr and mark you.
  Please let me know.
  Thank you!

  Camila Santos
  Winery Gifts
  São Paulo / Brazil
  Whatsapp +55 11 91147 3286

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.