Nou: Minis Terrios Sauvignon Blanc 2022

Noutăți, tradițional, foarte bune de la micul producător Minis Terrios: a fost lansat noul Sauvignon Blanc din recolta anului 2022.

blank

Anul trecut s-a lăsat cu o roadă mică, dar calitativă la Haragîș, raionul Cantemir, acolo unde își are propriile vii crama Minis Terrios. De pe 1 hectar de Sauvignon Blanc, a fost produsă o ediție limitată – doar 3000 de sticle.

blank

Sauvignon Blanc Minis Terrios este sinonimul olfactiv al cuvântului „verde”: arome de frunze de coacăze, agriș, tomate verzi, citrice. Intensitatea aromatică este mare, vinul îl „simte” chiar și nasul neantrenat.

Păstrează, an de an, același profil aromatic, cu un stil inconfundabil, ușor de recunoscut și în „orb”.

blank

Plantația are deja 15 ani, strugurii sunt culeși manual și transportați în refrigeratoare spre Chișinău, unde are loc procesarea.

Majoritatea lucrărilor sunt efectuate manual, inclusiv îmbutelierea. Omului din spatele vinului, Dan Prisăcaru, invită de fiecare dată prietenii la clacă când are loc îmbutelierea.

blank

Proaspăt și aromat, se recomandă a fi servit rece (8-10℃), alături de fructe de mare, salate cu rucola, paste, etc. Se bea și de unul singur, de sete.

Costă 150 de lei în vinoteci, vă sugerez să-l luați cât este: are proprietatea de a dispărea rapid din stoc!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.