Mămăligă cu conopidă, asociată cu Silvaner

Așa cum suntem în Postul Paștelui — cel mai mai lung și mai aspru din cele 4 posturi importante ale anului — vom încerca să gătim cu modestie. De sec, asociat cu un sec. O rețetă foarte simplă și sănătoasă, bună pentru maturi și pentru copii. Muza mea îmi trimite așa mesaje pe Viber, iar în era noastră, asemenea mesaje sunt ca scrisorile de altă dată: vă rog să apreciați caligrafia, dar și sufletescul „poftă bună” de la final.

blank

Ați citit, da?! Simplu ca bună ziua: polenta trebuie să fie ca mămăliga moale.

blank

blank

După ce am fiert conopida 5 minute, o aranjăm cu salvia, puțină sare și ulei de măsline, și la cuptor cu ea pentru 25 minute. Tot ce-i genial, e simplu. Încercați, merită măcar și pentru o poză pentru Instagram.

blank

V-am spus că-i simplu, da?!

blank

Am asociat această modestă frumusețe cu un Silvaner adus din Germania. Un soi local, renumit în regiunea Franconia, care face vinuri neutre din punct de vedere aromatic, dar totodată super fine și elegante. Dacă și se poate de băut în post, cred că anume așa vinuri.

Să mă ierte Dumnezeu pentru acest păcat cu vinul, dar, așa suntem noi, muritorii, ne mai abatem de la cerințele postului. De altfel, ca să ne ierte El, cred că înșine trebuie să ne iertăm mai des și mai des să ne spunem cuvinte de dragoste.

blank

Nu cred că găsiți Silvaner în Moldova, dar puteți înlocui cu un Muller Turgau, de exemplu. Îl găsiți la un preț adecvat la vinoteca Gourmet, de la parterul centrului comercial Grand Hall.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *