Nou pe piață: Cricova Feteasca Albă 2016

Combinatul de vinuri Cricova are o noutate de zile mari: Feteasca Albă 2016. Am descoperit acest vin întâmplător, în timp ce susțineam examenul de sommelier, în galeriile subterane de aici. Până acum, întreprinderea a mai produs Feteasca Albă, dar în gama Orașul Subteran, iar anul acesta, compania a „urcat” Feteasca spre o linie superioară, semn că, în 2016, avem de a face cu o roadă mai bună. Așteptările mele nu au fost dezamăgite.

blank

În pahar avem un galben pai, strălucitor și incitant. Eram obosit după o zi cu examen și multe emoții, și – norocul meu! – am dat de un vin foarte revigorant.

blank

Feteasca Albă este, prin definiție, un soi care dă vinuri proaspete, cu aciditate bună. Închipuiți-vă o mândră tânără și zveltă, rebelă și frumoasă – aceasta este senzația cu care trebuie tratat acest vin. Cricova deține 25 de hectare proprii de Feteasca Albă în regiunea Codru (centrul Moldovei), din care face vin cu Indicație Geografică Protejată.

blank

Culoarea strălucitoare a vinului este completată cu arome de măr verde, flori de câmp, miere de albine.

blank

Gustul este perfect echilibrat, cum spuneam, o aciditate bună, care te îndeamnă la mai mult de un pahar. Face o pereche desăvârșită cu un păstrăv sau paste cu fructe de mare. La o adică, pe timp de căldură, merge și de sine stătător, ca o băutură răcoritoare. Este sinonimul prospețimii acest vin, sper că se va păstra în continuare așa. Trebuie servit bine răcit, la 8-10℃.

blank

Costă 99 de lei în magazinele de firmă Cricova. Înainte de încheiere, vreau să felicit autorii acestui vin! Sunt sigur că accentul pe soiurile locale nu va da greș, iar bucuria mea este dublă când noutățile bune vin de la o întreprindere de stat (lucru mai rar întâlnit în Moldova). Să trăiți mulți ani cu vinuri bune!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *