Nou: Equinox Orange 5 Elemente 2020

Crama de autor Equinox a vinificatorului Constantin Stratan a scos în lumina reflectoarelor o nouă ediție a vinului 5 Elemente Orange 2020. Equinox este primul producător care a experimentat cu vinuri Orange în Moldova, iar această este deja a șase ediție.

blank

Vinul „orange” este făcut din struguri albi, după tehnologia de vinificare a strugurilor roșii, adică fermentat și macerat în contact cu boștina. În 2020, vinificatorul a ținut vinul în contact cu boștina timp de (!) aproape 9 luni, deci, vă dați seama despre ce extracție este vorba!

blank

Cele 5 Elemente ale blendului sunt scrise ca la farmacie, cu proporții pe etichetă, dominante fiind Feteasca Albă și Regală, cu doze mai mici de Băbească Gri (Rara Gris?), Chardonnay și Pinot Gris.

blank

Au fost produse doar 600 de sticle (!), dintre care doar 400 au mai rămas în stoc.

blank

Ca pionier al vinurilor Orange, Constantin Stratan și-a șlefuit produsul an de an, fiecare ediție fiind tot mai încântătoare. Se simte mai puțin oxidativ și tot mai multă complexitate.

De culoare auriu spre chihlimbar, cu arome de măr învechit, fructe galbene uscate, plante rășinoase, miere, etc, cu alcool de 12.5%, corpolență medie și gust structurat. Un vin certificat BIO.

blank

Costă 300 mdl și poate fi găsit inclusiv la Purcari Wine Bar (Zity Mall, etajul 3.) Cât mai este!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.