Carpe Diem a lansat cinci vinuri noi

Ion Luca, autorul vinurilor Carpe Diem și a vinotecii cu același nume, are știri de ultimă oră. Nu una, dar cinci vești bune deodată: vinuri albe și proaspete, din roada anului 2016. De ieri, sunt disponibile în vinotecă. Așa cum se întâmplă în cazul micilor producători, marfa este livrată cu grijă personal de vinificator.

blank

Vă invit să facem cunoștință cu ele pe rând:

  • Sauvignon Blanc 2016
  • Feteasca Albă 2016
  • Viorica 2016
  • Feteasca Regală 2016
  • Femme Fatale 2016

blank

În tot acest boom wine-informațional, avem parte de două premiere: Sauvignon Blanc și Viorica, vinificate, pentru prima dată, de Carpe Diem. Nu mai este un secret că Ion Luca este un maitre-chef al vinurilor albe și nu era să fie el un veritabil maestru dacă nu lansa ceva nou. Hai să facem cunoștință cu aceste „doamne”: Viorica și SB.

blank

Nu mă voi teme de cuvântul „bombă”, în sensul pozitiv al lui, cu referință la Sauvignon Blanc. Și vorbim despre o interpretare deosebită în materie de SB, uitați de gustul lui clasic! Avem de a face cu arome proaspete de măr verde, frunze de coacăză, agriș și o aciditate extrem de elegantă. Vă invit să răciți acest vin la 8-10℃ și, atunci când îl veți degusta, să spuneți „mulțumesc” în gând vinificatorului, dar și mie, că v-am comunicat această veste minunată 🙂

blank

Noi însă continuăm parada noutăților bune cu Viorica – un soi 100% moldovenesc, rezultat dintr-o încrucișare a aromatului Muscat cu viguroasa Feteasca Albă. De fapt, ași vrea să facem un pas înapoi și să ne aducem aminte cum a fost făcut acest vin. Țineți minte cum vă relatam despre Ion Luca, spălând migălos vasele? Atunci se făcea tocmai acest vin. De asta, apreciez eu micii vinificatori: ei fac totul cu mâna lor, dar mai ales, cu sufletul.

blank

Iar simbolismul nu se oprește aici. Pe eticheta vinului Viorica apare chiar Viorica… Bradu, sora sommelierului de la Carpe Diem. Nu am avut ocazia să o cunosc personal, dar intuiția îmi spune că acest vin o reprezintă. Sau altfel: frumusețea ei reprezintă frumusețea acestui vin. Adieri ușoare de flori de câmp, nuanțe de pere și note de trandafir alb. Măi, avem oameni frumoși și vinuri bune în Moldova!

blank

Am reușit să degust, deocamdată, doar aceste două vinuri. Așteaptă cumințel la frigider Feteasca Albă, Regala, dar și cupajul dintre ele – Femme Fatale.

blank

Și am așteptări mari: Feteștele Carpe Diem de anul trecut au fost la nivel, iar femeia fatală din 2016 deja a luat medalia de aur la Berliner Wine Trophy.

blank

Toate vinurile au un preț unic – 115 lei la vinotecă. Aveți posibilitatea să le încercați diseara gratuit, la Vernisajul Vinului, dar și ulterior – la Carpe Diem, unde sunt oferite la degustare. Trăiți clipa, cum ne îndeamnă autorul, iar clipele sunt mai fericite la un pahar de vin bun!

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *