O seară eno-gastronomică cu vinuri italiene la Kiku Steak & Wine

La mijlocul săptămânii, am avut ocazia să ne delectăm cu o cină eno-gastronomică la Kiku Steak & Wine. Am avut o linie de vinuri italiene superbe, distribuite în Moldova de compania Multiexpo, în timp ce asocierile culinare au fost semnate de master chef Petru Chicu. Potrivit acestuia, toate cele 50 de locuri au fost completate, iar alți 80 de doritori au fost pe „wating list”, semn că există o cerere pentru astfel de cine, atunci când sunt bine făcute.

Ne-am dezmorțit papilele cu un Prosecco DOC Treviso Venturin, proaspăt și elegant, cu 11.5% alcool, bogat în arome de mere verzi și flori de câmp.

L-am combinat cu stridii proaspete (aduse azi la Chișinău), servite cu burata și pământ. Da, există un fel de pământ alimentar, dar va trebui să mergeți la Kiku pentru a-i afla secretul.

După un alb aromatic, am continuat cu Rose făcut din alb, mai bine zis din Pino Grigio. Piersic și zmeură, aciditate plăcută, gust foarte proaspăt și revigorant. Vinurile blush, tot mai căutate acum în lume. Îl găsiți aici la Chișinău.

Roseul a mers la pachet cu un pui francez, servit cu cremă de dovleac copt, picant și aromatizat. Mmmm!

Seara a început să devină încântătoare de-a binelea!

Ca să calmăm un pic spiritele, a trebuie să organizăm un concurs cu premiu special: un Prosecco Millesimato de la renumita familie Montresor. Cred că se poate citi pe fața mea „dorința” cu care m-am despărțit de acest vin 🙂 Dar, a fost meritat pe bune și sper că va fi apreciat la justa lui valoare.

Aproape de final, am trecut la artileria grea: un Valpolicella Classico de la Cantina di Monteforte, despre care și cei neinițiați au spus că e bestial. Un întreg arsenal de arome, începând cu fructe roșii, vișine, prune, după care a continuat cu lemn, ciocolată și condimente.

Vinul roșu a fost asociat cu un steak „Rib eye”, maturat 28 de zile. Domnul Stefano Bernabeo, care se ocupă de importul produselor gourmet din Italia, a spus în acest context că cultura gastronomică este într-un trend ascendent în Chișinău. „În urmă cu 15 ani, găseam aici restaurantul Ła Taifas, Sănătate și… Astăzi, putem asista la așa cine extraordinare în care vinul bun e asociat cu delicii „, a spus domnul Bernabeo.

Seara am încheiat-o extraordinar de bine cu un „pamperdutto” de măr, pe care l-am asociat cu un Traminer aromatic de la crama Bortoluso.

Un vin sinonim cu aromele de petale de trandafir în zahăr, tei înflorit și vanilie. Greșiți amarnic dacă credeți că e un vin dulce, e chiar sec și asta îl face extrem de deosebit de Traminerul cu care ne-am obișnuit în Moldova.

A fost o seară fantastică, cu vinuri extraordinare, bucate delicioase și oameni buni!

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *