Acționarii Purcari sunt gata să vândă 49% din acțiunile grupului

Purcari Wineries Plc, producător de vin de top din Europa Centrală și de Est (ECE), a anunțat intenția de a demara o Ofertă Publică Inițială pentru cel mult 49% din acțiunile existente, urmând ulterior să se listeze pe Bursa de Valori București (BVB), au comunicat pentru FineWine surse din cadrul companiei.

blank

În prezent, acționarii Purcari Wineries Plc sunt fondul Horizon Capital (63.5%), Corporația Financiară Internațională (6,4%), Victor Bostan (30%). Compania operează peste 1.000 de hectare de podgorie și patru platforme de producție în România și Moldova (Purcari, Ceptura, Bostavan, Bardar).

blank

Purcari intenționează să solicite admiterea acțiunilor sale la tranzacționare în Categoria Acțiuni Internaționale, pe Piața Spot Reglementată administrată de Bursa de Valori București („BVB”), în urma încheierii cu succes a ofertei. Oferta va consta dintr-un număr de până la 9.800.000 de acțiuni oferite existente, reprezentând până la 49% din numărul total de acțiuni existente ale Societății. Societatea nu își va majora capitalul social în cadrul ofertei publice și nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din Ofertă.

blank

Oferta se va adresa (i) publicului de tip retail și investitorilor calificați din Romania și (ii) investitorilor calificați internaționali, din afara Statelor Unite ale Americii potrivit Regulamentului S din Legea privind Valorile Mobiliare din Statele Unite ale Americii. Informații detaliate privind Oferta se vor publica în cadrul Prospectului, de îndată ce acesta este aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), urmând delegarea pentru aprobarea Prospectului primită de la Comisia de Valori Mobiliare din Cipru.

blank

Oferta se așteaptă să fie finalizată în primul trimestru al anului 2018. Lansarea Ofertei depinde de condițiile pieței și de îndeplinirea altor condiții care se referă, în mod obișnuit, la ofertele internaționale de acțiuni, inclusiv obținerea tuturor aprobărilor necesare de la autoritățile de supraveghere (inclusiv, printre altele, aprobarea Prospectul de către ASF) și înregistrarea acțiunilor Societății la Depozitarul Central din România, precum și rezoluțiile corporative relevante adoptate de Acționarii Vânzători.

blank

Victor Bostan, fondator și director general al Purcari, a declarat:

“Viziunea noastră este să devenim liderul incontestabil pe piața vinului în Europa Centrală și de Est, desfâtând consumatorii noștri cu vinuri excelente și oferindu-le o valoare superioară pentru prețul plătit”.

Lenna Koszarny, partener fondator și director general al Horizon Capital, a declarat: „Oferta este o oportunitate pentru Horizon Capital de a monetiza o parte din această investiție, spre încântarea investitorilor fondului nostru, menținând în același timp o participație importantă în companie, pentru a profita de creșterea viitoare”.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.