Producătorii moldoveni pot înscrie gratuit vinuri la concursul din Brăila

Ediția a 8-a a concursului regional de vinuri „Pistonul de aur” se va desfășura în perioada 28-29 ianuarie 2018, la Brăila, România, iar producătorii din Republica Moldova pot înscrie gratuit vinuri în competiție.

blank

Concursul de vinuri este organizat de clubul de vinuri “Pistoane Baricate”, fondat de Iulian Grigorescu  (www.blog.pistoanebaricate.ro), precum și de Răzvan Stoenescu – www.vin2.ro, prin Asociatia “Danubius Wines”. În concurs pot fi înscrise vinuri albe, roșii, cupaje, dar și distilate din vin. Jurizarea probelor se face în orb, din pahare OIV.

blank

Juriul este compus din oenologi, sommelieri, bloggeri și jurnaliști specializați. Jurizarea va fi făcută în comisii formate din 5/7 membri, cu eliminarea notelor extreme.

blank

Data limită pentru înregistrarea probelor este 24.01.2018 (Detalii la Iulian Grigorescu – 004 0722125521 – grigorescu.iulian@gmail.com).

Am participat anul trecut, în premieră, la acest concurs, iar anul acesta am primit o nouă invitație pe care neapărat am să o onorez. Chiar dacă este vorbe de o competiție mică, este organizată profesionist.

blank

De altfel, este o primă competiție din calendarul de concursuri 2018 și un bun prilej pentru crame de a testa la nivel regional cea mai proaspătă recoltă de vinuri. Deși, în competiție pot fi înscrise și vinuri mai vechi de 10 ani.

blank

Anul trecut, în concurs au fost înscrise 221 de etichete, de la 58 de producători din 8 țări. Anul acesta, organizatorii se așteaptă la o participare mai mare, anticipând între 350 și 400 de probe.

Fine Wine va relata despre noua ediție a concursului.

Anul trecut, patru vinării din Republica Moldova au fost distinse cu medalii de aur și argint la Pistonul de Aur , care s-a desfășurat la 28 ianuarie 2017, în Brăila, România. Este vorba de companiile Chateau Vartely, Fautor, Vinăria DAC și Cricova.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.