Nume mari din lumea vinului vin în februarie la Chișinău

Mai mulți experți de talie mondială în domeniul vinului, inclusiv un Master of Wine, vor veni, în februarie 2018 la Chișinău, pentru a participa la concursul internaţional de vinuri Black Sea Region Wine & Spirits Contest. Concursul se va desfășura în perioada 21-22 februarie, la Palatul Republicii din Chișinău.

blank

Astfel, la eveniment este așteptată Master of Wine Caroline Gilby; directorul Asia Wine Trophy – Chan Jun Park; renumitul blogger rus – Denis Rudenko; Șeful departamentului de viticultură şi enologie Rheinland Pfalz – Georg Binder (în poză mai jos);

blank

România va fi reprezentată la Chișinău de președintele comisiei enologie a OIV, Dr. Valeriu Cotea (în poză mai jos); dar și de CEO IWCB, Cătălin Păduraru; enologul Gabi Stoica și renumitul sommelier Sergiu Nedelea.

blank

Concursul este desfăşurat sub patronatul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinilului, în parteneriat cu Uniunea Oenologilor din Moldova. În calitate de experţi sunt invitaţi degustatori din 16 state, inclusiv Master of Wine, Master Sommelier, bloggeri și jurnaliști. Ca și anul trecut, în cadrul concursului, va fi organizată Tasting Room — o zonă-business unde vor fi expuse pentru degustare toate probele din concurs.

blank

În cadrul evenimentului, va fo organizat în premieră un Public Talk сu Master of Wine şi Master Sommelier pentru participanții la acest proiect și pentru buyerii invitați din Cehia, Polonia, România, Germania, Kazahstan, Rusia, Ucraina, Georgia, China și Belarus.

blank

În paralel cu concursul, la Palatul Republicii va fi organizată, în perioada 21-23 februarie, expoziție ExpoVinMoldova, dedicată în acest an strict pentru specialiști.

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.