La mulți ani, Ion Luca!

O personalitate marcantă din industria viti-vinicolă din Republica Moldova, domnul Ion Luca Senior, aniversează astăzi frumosul jubileu de 70 de ani.

„Domnul Luca și-a dedicat întreaga sa activitate profesională celei mai nobile și sănătoase băuturi – VINUL!”, scrie într-un mesaj public Oficiul Național al Viei și Vinului.

blank
Poză: Facebook/Wine of Moldova

Domnul Luca a lucrat mai bine de 40 de ani la combinatul de vinuri de calitate Cricova, fiind una dintre personalitățile marcante ale localității. Potrivit datelor din biblioteca publică din Cricova, Ion Luca a fost primul inginer angajat în anul 1975 la fabrica de vin spumant.

blank

În diferite funcții, a avut ca sarcină supravegherea lucrărilor de instalare a utilajului, ajustarea lor și punerea în funcțiune. În această perioadă, combinatul a reușit să  realizeze obiective majore de dezvoltare și a multiplicat potențialul, devenind liderul vinificației Moldave și a Europei de Est.

blank

Datorită rezultatelor remarcabile, în anul 1998, domnul Ion Luca a fost numit în funcția de șef de producere a vinurilor spumante naturale. În toată această perioadă, a știut și a putut să mobilizeze colectivul la folosirea maximă a capacităților de producere, ridicând totodată productivitatea muncii și înzestrând producerea cu încăperi special modern necesare atât pentru vinificație cât  și pentru odihnă și recuperarea muncitorilor. De asemenea, a fost inițiatorul utilizării în procesul de fermentare secundară a componentelor exclusiv produse în Franța și la Institutul Oenologic din Champagne și a construit și complectat cu utilaje franceze unica secție modernă din Republica Moldova de producere a levurilor pentru fermentarea vinurilor spumante.

blank

Pentru contribuția sa la dezvoltarea ramurii viti-vinicole, domnul Luca a fost distins de către Președintele Republicii cu Ordinul „Gloria Muncii”.

blank

În ceea ce privește viața de familie, Dnul Luca a format o dinastie de vinificatori: primul fecior fiind director general la compania vinicolă Radacini, iar al doilea – Ion Luca Junior – fondator al Casei Vinicolă Luca, un proiect la care și-a adus aportul și domnul Luca.

„Astăzi, ne unim cu toții pentru a-i ura domnului Ion Luca un „La mulți ani!” plini de sănătate și împliniri. Suntem recunoscători pentru contribuția sa deosebită în industria vinicolă a țării noastre și pentru modelul său de pasiune și devotament.

Dragă TATĂ, sărbătorim această zi specială împreună cu tine și întreaga familie. Fie ca toate zilele frumoase care îți vor urma să fie pline de bucurii, sănătate și proiecte de succes! La mulți ani cu drag!”, a scris pe Facebook feciorul Ion Luca.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.