Nou pe piaţă: Trei Crai de la… Equinox

Ultima noutate a sezonului: efectiv cu două-trei zile în urmă a fost îmbuteliat vinului Trei Crai de la crama Equinox. Un vin roşu sec, semnat de „cardinalul roşu” Constantin Stratan – nu îi place să apară în articole şi e foarte priceput la vinuri roşii.

IMG_9606

Vorbim despre un cupaj din „trei crai” – Merlot * Cabernet Sauvignon * Malbec, în proporţie consecutivă de 60% * 20% * 20%. Roada anului 2013, struguri ecologici, cultivaţi de pe podgoria Equinox din apropierea satului Olăneşti.

IMG_9622

Vinul are o culoarea foarte intensă, cu arome plăcute de fructe roşii, împletite cu nuanţe de stejar. Dacă nu aţi mâncat demult cireşe sălbatice, încercaţi Trei Crai – memoria gustativă o să vă expedieze imediat într-o poiană în care sunt pomi cu fructe dulci-amărui. Senzaţii divine!

IMG_9635

Constantin Stratan este un maestru al vinului roşu: la ediţia din iarnă a Berliner Wein Trophy a „măturat” dintr-o singură lovitură trei medalii de aur şi un argint cu vinurile sale. Trei Crai de la Equinox este un vin organic – ce presupune, în linii mari, tratări chimice minime. Certificarea BIO are loc chiar în aceste zile.

IMG_9618

Alcool echilibrat 13.7%, care va fi digerat extrem de uşor cu bucate din carne roşie, grătar. Vinul este disponibil deja în vânzare la vinoteca Carpe Diem şi costă 175 lei.  Încercaţi neapărat!

IMG_9593

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *