O degustare de campioni!

Purcari Wine Bar a găzduit aseară o degustare de zile mari: vinurile cu cele mai multe medalii la concursurile internaționale din acest an. Lista vinurilor a fost făcută în colaborare cu Proiectul de Competitivitate finanțat de USAID și Ambasada Suediei, iar criteriile au fost următoare: s-au ales 6 vinării cu cele mai multe medalii în 2019, iar de la acestea a fost selectat cel mai premiat vin în 2019. Iată Liga Campionilor!

blank

Am început cu un Sauvignon Blanc 2018 de la Vinăria Purcari. Compania nu a avut probleme niciodată cu Sauvignon Blanc, însă, roada 2018 este, într-adevăr, excepțională! Nuanțe de coacăză verde, alături de fructe exotice: citrice și grapefruit. Gustul este proaspăt, cu o aciditate foarte plăcută. Aur la Challenge International du Vin; IWCB; Eurasia Wine & Spirits Competition; argint – la Mundus Vini și M0ndial de Bruxelles, dar și alte mențiuni la competiții de calibru.

blank

Am continuat cu o surpriză neașteptată. DOR Reserve Chardonnay 2016, vin alb sec. Maturat 6 luni în barrique. Se remarcă printr-o culoare galben pai, cu reflexe aurii. Buchet bogat cu nuanțe de fructe tropicale și pere, cu un gust plin, rotund, cu accente de ananas. Aur la Mundus Vini și Challenge International du Vin, argint la Decanter și Mondial de Bruxelles. Un vin de un extraordinar raport preț-calitate: doar 80 lei la Purcari Wine Bar!

blank

Călătoria în lumea campionilor a continuat cu un alt vin surpriză: Merlot Rose 2018 Kazayak (Suvorov Vin). Note de căpșune, fructe de pădure. Aciditate echilibrată, alcool de 14% care nu se resimte. Un producător foarte mare, cu un volum anual de aproximativ 10 mil de sticle. Medalii de argint la Challenge International du Vin, Mondial de Bruxelles; bronz la Decanter și International Wine Competition, etc.

blank

În zona vinurilor roșii am intrat cu Radacini Reserve 15, cupaj din trei soiuri clasice europene: Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, maturat 24 de luni în barrique de stejar francez. Îmbuteliat în ediție limitată — 6 981 de sticle — fiecare exemplar având numărul său imprimat pe etichetă. Un buchet foarte complex de fructe negre bine coapte, cireșe, prune uscate, ciocolată neagră și condimente. Toate acestea, succedate de un gust rotund, comlex, bine structurat, post gust de durată, tanini catifelați. Și, mai pe deasupra, alcool moderat (13%). Aur la Berliner Wine Trophy și Challenge Intarnational du Vin, silver la Mondial de Bruxelles și Decanter.

blank

Următorul vin a acumulat doar în acest an 14 medalii la diferite concursuri: Berliner, Mindus Vini, Mondial de Bruxelles, Decanter, etc-etc. Fautor Illustro 2015, cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, maturat 12 luni în barrique, IGP Valul lui Traian. Culoare roșie complexă, note de prune bine coapte, smochine, cafea și ciocolată fină. Gust profund, catifelat, cu tannin nobil. Ediție limitată: 12 500 sticle, alc 14%.

blank

Iar ultimul, dar nu cel din urmă a fost un vin care nu are nevoie de prezentări. Chateau Vartely a reușit o performanță extraordinară la ultima ediție a Concours Mondial de Bruxelles, cap de afiș fiind Marea Medalie de aur pentru Taraboste roșu 2015. Este pentru prima dată când Republica Moldova obține un Grand Gold în una dintre cele mai importante competiții de vinuri din lume. Cupaj clasic de de Cabernet Savignon – Merlot, cu un buchet accentuat de rodii coapte, cu adieri elegante de coacăză neagră și condimente orientale. Gustul intens și în același timp catifelat pe fundal de tanine, amintește de prune uscate și cireșe amare. Maturat timp de 18 luni în barrique-uri noi.

blank

A fost o seară de pomină! Vreau să-i mulțumesc aparte jurnalistei Nata Albot, care a fost, alături de subsemnatul, moderatoare a evenimentului și care și-a jertfit o seară în familie pentru a promova brandul Wine of Moldova!

Le mulțumesc și oaspeților — somelieri, jurnaliști, reprezentanți ai ambasadelor și organismelor donatoare internaționale, dar și simplilor amatori de vin — care au dat curs invitației la eveniment!

blank

Găsiți mai multe poze de la eveniment pe pagina Purcari Wine Bar. Vă invit să dați folow acestei pagini, pentru că urmează alte și alte evenimente deosebite!

Purcari Wine Bar 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.