Noutăți de poveste: Harap Alb și Roșu Împărat de la MinisTerrios

Mă bucur la sfârșit de săptămână să vă împărtăș o noutate de zile mari de la un mic producător: cupajele Harap Alb 2018 și Roșu Împărat 2017 de la MinisTerrios. Vă previn din start: vinuri de poveste!

blank

Începem cu albul. Dan Prisăcaru a reușit o figură de stil extraordinară cu acest vin: un alb din soiuri roșii, etichetă neagră pentru un conținut viceversa și un personaj care întruchipează extrem de fidel caracterul vinului. Intrigant!

Vorbim de tehnologia „blanc de noirs”: strugurii roșii Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagră au fost vinificați în alb, fără contact cu pielița bobiței, într-un experiment unic de acest fel în Moldova.

blank

„Parfum de caise verzi cu nuanțe fine de flori de liliac, mere de vară și agriș. Menit să uimească prin caracter, intensitate și iscusință, precum a surprins Harap Alb deghizat în blana de urs”. Am să recitesc povestea după așa o descriere și evident că nu poți trece pe lângă sticla asta cu așa cuvinte.

blank

Harap Alb a fost îmbuteliat într-o ediție limitată de 2 400 de sticle, din struguri proprii, de pe viile din satul Haraghîș, Cantemir.

blank

Cea de-a doua noutate se numește Roșu Împărat 2017. Amatorii de vinuri fine sunt familiarizați cu versiunea lui precedentă, din roada anului 2015. Pe lângă un „face lifting” la etichetă — da data aceasta Roșu chiar e roșu — a suferit modificări și componența cupajului.

blank

Rara Neagră a fost înlocuită cu Merlot, în final având un blend din trei soiuri: dominanta Feteasca Neagră (54%); Merlot (32%) și 14% Cabernet Sauvignon. 12 luni de barrique și o ediție limitată de numai 2200 de sticle.

blank

Precedentul Roșu a luat aur la Berliner Wine Trophy și nu-mi fac dubii că și acesta se va bucura de succes. Bogat în arome de cireșe, fructe de pădure, ciocolată. Un vin de zile mari!blank

Harap Alb costă 150 lei, iar Roșu Împărat — 250 lei. Vinurile pot fi găsite de azi după amiază la Carpe Diem, Casa Dacă și Wine.md și trebuie încercate de oricine știe ce înseamnă vinul bun de la un mic producător.

 

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *