Nou: Equinox Malbec 2015

Știu că e vară și nu e timpul vinului roșu, dar mă tem că dacă nu-l luați acum, nu-l mai găsiți la toamnă. Crama Domnească SRL, cunoscută în popor ca Equinox, a scos un nou „masterpiece”, pe cât de simplu, pe atât de perfect: Malbec 2015. Vom spune din start că este, nici mai mult, nici mai puțin: cel mai bun Malbec al momentului.

blank

Vinul îi poartă semnătura „vinicultorului” Constantin Stratan. Despre vinurile Equinox se poate spune că au un stil aparte și Constantin Stratan este unul din puținii vinificatori care poate fi recunoscut, inclusiv în orb, după acest stil.

blank

Provine de pe o plantație proprie, de numai 0.2 hectare, din apropierea satului Olănești, microzona Purcari. Equinox are acolo exact 1000 de butuci de Malbec. Mi-a aduc aminte de fiecare dată de cuvintele lui Constantin: „facem vin doar din struguri proprii”.

blank

2015 a furnizat o recoltă deosebită de Malbec. Pe de-asupra, vinul a fost maturat timp de 3 ani în barrique (!), înainte de a fi îmbuteliat într-o ediție limitată de 1 500 sticle.

blank

În pahar avem un rubiniu intens, corpolent, bogat în arome de cireșe negre, fructe de pădure, nuanțe foarte pronunțate de migdale, lemn și ciocolată. Un vin pe care poți să-l „muști”!

blank

Costă 250 lei și poate fi găsit în vinotecile din oraș, inclusiv la Purcari Wine Bar, unde pot să vi-l propun la degustare. În ediție limitată, desigur! 🙂

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.