Purcari, declarat cel mai bun producător de vin din Moldova

Grupul Purcari a fost desemnat cu titlul „Best producer Moldova” (cel mai bun producător din Moldova) la Mundus Vini spring edition 2021 — una dintre cele mai prestigioase competiții de vinuri din lume, care se desfășoară anual în Germania.

blank

Vinăria a urcat pe podium cu 5 medalii de aur și 11 de argint, reprezentând cea mai mare cotă de medalii în raport cu mostrele expediate. Au fost recompensate cu medalii vinurile din toate segmentele, inclusiv Sapiens și Nocturne, două game noi, lansate recent de Purcari în rețeaua de e-commerce pe plan internațional și HORECA.

blank

La Mundus Vini toate vinurile sunt degustate de experți, în orb, fără a se cunoaște țara sau producătorul. În acest an, la competiție au participat peste 7 300 de vinuri din toată lumea, care au fost jurizate de circa 300 de degustători. Doar o treime din mostrele înscrise în competiție au dreptul la medalie.

blank

O altă realizare importantă pentru compania din Moldova este medalia de aur cu mențiunea „Best of show Moldova white” pentru spumantul Cuvee de Purcari alb brut.

blank

Asta înseamnă că vinul a luat cel mai mare punctaj printre albele din Moldova, realizare cu atât mai importantă fiind vorba de un spumant și nu vin liniștit sau maturat, care de regulă ies în evidență.

blank

„Suntem mândri de rezultatele obținute, iar echipei și consumatorilor le mulțumim pentru susținere și încredere”, a comentat compania pe pagina sa de Facebook.

blank

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, gestionând aproximativ 1,300 de hectare de podgorii și 4 vinării din Republica Moldova și România: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.