Vinuri moldovenești cu aur la Mundus Vini

Una dintre cele mai prestigioase competiții de vinuri din lume – Mundus Vini – a organizat, în perioada 23 – 28 februarie 2021, degustarea de primăvară. Rezultatele oficiale nu au fost încă publicate pe site-ul competiției, dar fiecare concurent a primit individual scorul pe mail. Până la sistematizarea datelor, iată câteva din anunțurile făcute de vinăriile moldovenești.

Purcari a luat titlul de „Best producer of Moldova”, cu o suită de medalii de aur și argint. Patima mea – spumantele – au fost foarte bine punctate de jurați: aur pentru Cuvee de Purcari Alb Brut, cel Extra Brut, dar și spumantul din soiul autohton Feteasca Albă (cu aur deja 2 ani la rând). Cuvee de Purcari Alb Brut a luat și titlul „Best of show white” – adică cel mai sus punctat vin alb printre cele înscrise din Moldova.

blank

De aur s-au mai învrednicit Sauvignon Blanc 2020 de Purcari și Malbec 2018 de Purcari.

La roșii, avem o surpriză: Suvorov Vin a luat cel mai înalt scor pentru un Cabernet Sauvignon din roada 2019, pe care recunosc nici nu l-am testat. Aceeași companie a mai luat aur pentru un Kazayak Malbec 2019.

blank

O altă pasiune de-a mea, cele trei vinuri iconice de la micii producători: Roșu Împărat 2018 (MinisTerrios), Metafora Alta 2018 (Gogu Winery) și Bad Boys 2018 (Carpe Diem), toate au luat binemeritat aur. Le avem în vânzare la Purcari Wine Bar.

blank

Carpe Diem sau Casa Vinicolă Luca a mai bifat mențiunea „Best of show noble sweet” pentru Viorica 2019 late harvest, un vin care deocamdată nu a fost încă lansat pe piață.

blank

La spumante, Cricova a luat aur cu brutul de bază, dar și cu Pinot Meunier.

blank

Vinul pe care recent îl lăudam în VinulMeu, Divus Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi 2018, a luat aur.

blank

În lista curiozităților înscriem roze-ul din noua gama select (70-80 lei) de la Chateau Vartely.

blank

Și Mileștii Mici și-a tras un aur cu Negre de Mileștii Mici 2011.

blank

Un aur a plecat și la producătorul Kvint din stânga Nistrului.

blank

Precizez că aceasta este doar o (mică) parte din rezultate. Când vor fi sistematizate datele oficiale, revenim cu un update.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.