Pompa, dopul şi nevasta

Cum un haiduc adevărat are cal, puşcă şi nevastă, aşa mă laud eu cu pompa, dopul şi nevasta. Carevasăzică, am cumpărat un set de chiţibuşuri care fac şi mai plăcută plăcerea de a bea vin. Iacătă-l „servizul”, iar mai jos vă povestesc ce-i util şi ce nu prea în el.

0015195_vacuvin-wine-accessories-gift-box

Setul conţine:

1 tirbuşon

2 anti-picurătoare

1 pompă pentru vacuumare

1 frapieră (căldăruşă+pungă de răcire a vinului)

2 dopuri vacuum

Să începem cu desfundatul. Desfăcătorul de tip Twist (imaginea din stânga) a mers pe veci în sertarul obiectelor pe care nici nu le arunci, dar nici nu le foloseşti. Voi utiliza în continuare ce-i simplu şi uşor: sfântul tirbuşon (dreapta). Cum face acesta „chpoc”, nu face nimeni! Al meu îi greluţ, are 2 trepte. Simplu, bun şi cu gust, cum spun esteţii moldoveni.

 

B00008GQ46B002M8NKJ6

Din cele 2 anti-picurătoare, una a mers „ca cadou” la un cumătru. Nu-mi pare rău, deşi chestia asta e utilă. O pui pe sticlă şi – minune: nicio picătură nu se prelinge jos. Câştigăm, aşadar, din două părţi: primo – scade riscul să laşi urme de vin pe faţa de masă albă (şi nevasta-i mulţumită); secundo – curge mai frumos ghiurghiuliul aşa! Cu şerveţelul în jurul sticlei nu m-am descurcat niciodată. Eu folosesc acum o singură anti-picurătoare, dar la o masă unde sunt mai multe sticle simultan, s-ar cere mai multe.

B0000AORXMUK_plaatje1_341

Pompa pentru vacuumare este cel mai genial obiect din set. La ce foloseşte? Atunci când aţi deschis o sticlă şi – se mai întâmplă (?), nu o bei toată – atunci pompa ajută la „salvarea” vinului. Cu ajutorul acesteia, aerul este scos din sticlă, vinul nu se oxidează şi mâine poţi reveni la vinul deschis azi. Îi bun lucru. Garantat 100%. Deşi… mai bine nu chinuiţi sticla până mâine.

UK_plaatje1_270

Pompa vine în set cu cele două dopuri vacuum. Dacă păstraţi mai multe sticle deschise simultan, evident veţi avea nevoie de mai multe astfel de dopuri. Şi da – îs foarte utile pentru… bebeluşi. Băiatul meu şi-a ascuţit vreo câteva zile gingiile cu aceste cauciucuri şi, vrând-nevrând, s-a apropiat flăcăul de consumul corect de vinuri.

UK_plaatje1_1022Cam aşa arată setul meu acum. Frapiera am desfăcut-o în 2 bucăţi, chit că se dezasamblează. Căldăruşa am expediat-o în sertarul cu denumirea „odată-n Paşti”, dar punga de răcire o folosesc non-stop.

Astea sunt atributele mele haiduceşti, ce mă ajută în lupta contra vinului. Şi mă bucur de ele alături de femeia mea (frumoasă foc!), de fiecare dată când avem un vin bun şi bucate gustoase.

ps: setul m-a costat 500 de lei şi ceva (dacă vă trebuie şi vouă, şuieraţi în privat şi vă spun unde se vinde). E un cadou bun pentru cumătru, nu umblaţi cu o singură anti-picurătoare, ca mine 🙂

Disclaimer: Acest blog exprimă opiniile autorului în legătură cu unele produse comerciale. Autorul nu este degustator autorizat, nu lucrează în domeniu şi nu comercializează produsele descrise.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.