Ultima oră: Sauvignon Blanc 2018 de Purcari

Vinăria Purcari nu a avut probleme niciodată cu Sauvignon Blanc, însă, roada anului 2018 mi s-a părut excepțională. Deschidem evaluările din acest an cu cel mai fresh vin al momentului: Sauvignon Blanc 2018 de Purcari. Nu mă tem să afirm că va deveni hit.

blank

Roada 2018 este disponibilă deja în retail (întrebați la vinoteci dacă nu găsiți vinul în magazine). Exemplarul meu a fost îmbuteliat pe 15 ianuarie 2019, așa că au trecut cele două săptămâni necesare pentru calmarea stresului de la îmbuteliere, dar nici prea mult, ca să pot zice că l-am degustat în cea mai proaspătă formă.

blank

Vinul este bogat în arome, cred că îl vor aprecia chiar și cei neantrenați. Nuanțe de coacăză verde, alături de fructe exotice: citrice și grapefruit. Gustul este proaspăt, cu o aciditate foarte plăcută.

blank

13% vol alcool, care nu se resimt în gust. Sauvignon Blanc trebuie bine răcit, pentru o experiență senzorială optimă: 8-10℃. Face o pereche foarte bună cu fructe de mare sau paste, sau cu ele luate împreună. De exemplu Sauvignon Blanc 2018 de Purcari, s-ar lipi foarte bine cu o pasta cu creveți. (Găsiți aici o rețetă simplă de tot).

blank

Felicitări grupului Purcari pentru că a pășit cu dreptul în 2019! Așteptăm și alte noutăți bune din roada anului trecut.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.