Nou: Riesling Lake Breeze 2021 Fautor Winery

Cred că avem, nici mai mult nici mai puțin, un pretendent la titlul de „cel mai bun Riesling” al momentului din Republica Moldova. Lake Breeze Riesling 2021 Fautor Winery.

blank

Denumirea de Lake Breeze sugerează „micro-clima” carea și-a spus cuvântul la producerea acestui vin. Parcela de Riesling este situată în satul Romanovca, plaiul Tigheci, în vecinătatea unui lac de 4 hectare, pe care Fautor la creat în 2005.

Sunt zone foarte pitorești acolo. Lacul este reprezentat și pe etichetă.

blank

Este evident un stil diferit de Riesling, mai aproape de profilul german și austriac, vin pe care îl așteptam atât de mult timp în Moldova.

Pe semne că Fautor are o parcelă foarte reușită de Riesling, asta s-a văzut până acum în vinurile Ice Wine, Late Harvest Riesling sau chiar în seria 310. În sfârșit, avem și o reprezentare în stilul clasic, mono-soi sec.

blank

Strugurii au fost culeși târziu, în noiembrie, la maturitate deplină. A urmat fermentarea alcoolică clasică, apoi o maturare de 4 luni pe drojdie fină, cu batonnage. Ulterior, vinul a fost maturat în butoi de stejar francez timp de șase luni, în barrique-uri destinate maturării vinului alb. Ediție limitată: doar 4300 de sticle.

Vinul este de culoare galben pai, cu o intensitate aromatică foarte mare: arome de ceai verde, iasomie, flori de salcâm, citrice.

blank

Va fi prezentat la Vernisajul Vinului, 15 decembrie 2023, la Palatul Republicii. Recomand să nu-l ratați!

blank

You may also like...

1 Response

  1. 24 iunie 2024

    […] punctaj pentru un vin roșu din toate probele competiției. Se poate anticipa un val speculativ și pentru acest Riesling (asemenea succesului Negre), fiind produse doar circa 4000 de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.