Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești

Crama Mircești a lansat două vinuri noi din gama de vârf: Chardonnay 2022 și Feteasca Neagră 2020, în linia „Bardul din Mircești”, ediție specială.

blank

Am avut onoarea să moderez evenimentul de lansare. Iar, în documentarea pentru acest eveniment, am rămas impresionat de filosofia și viziunea cu care se fac lucrurile la Crama Mircești.

blank

Crama Mircești se află la 80 km de Chișinău sau 40 km de Iași.

O captură mai jos, care reflectă foarte bine terroirul: ceața din vale VS via bine aerisită de vânt și, în același timp, luminată de soare. Risc scăzut de mucegai toamna VS coacere fenolică, arome, zaharuri și aciditate.

Practic, cea mai înaltă vie din Moldova, 360 metri, cu pante înclinate până la 20 grade. Iarăși, probabil, cele mai bune expuneri.

Risc scăzut de înghețuri târzii primăvara și toamna devreme.

blank

La Mircești oricând e frumos!

blank

Și încă o poză care reflectă parcelele și fiecare soi în parte. Feteasca Albă, Saperavi, Regala, etc – 17 hectare de aur pur.

blank

Bardul din Mircești Chardonnay 2022: 100% Chardonnay, fermentat și maturat în barrique moldovenesc și francez, aciditate și corp mare, un vin bun de servit acum, dar cu mare potențial de păstrare. Doar 1301 sticle.

blank

Cel de-al doilea vin — Feteasca Neagră 2020 — cules la maturitate deplină și maturat 18 luni în stejar. Concentrație de fructe negre, tanin, culoare, corpolență, un vin la superlativ.

blank

Doar 1200 de sticle. Vinificatorul i-a oferit modest o prognoză de viață până în 2033, deși personal cred că acest termen poate fi ușor dublat.

blank

Cele 2 vinuri pot fi găsite la cramă și, în curând, în vinotecile din Chișinău. Vinuri cu mare potențial de păstrare.

blank

La evenimentul de lansare, am degustat vinul în combinație cu cele mai bune brânzeturi artizanale din Moldova – Sălașul Baciului.

blank
blank

O afacere cu rădăcini din Mircești, la propriu și figurat. O afacere care va schimba la față Mirceștiul.

blank

You may also like...

1 Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *