Nou pe piaţă: spumant Chi Vintage

Cimislia Wineries a scos pe piaţă un nou produs – din gama celor care nu ţi-i ruşine să-l dai cumătrului şi să-l promovezi pe FineWine. Este vorba de un spumant – Chi Vintage Brut.

IMG_3660

Produs din roada anului 2012, din struguri Chardonnay şi Pinot (классика жанра), fabricat după tehnologia „Champenoise” (foarte puţini îşi permit aşa lux în Moldova). Dublă fermentare, în butoi şi sticle. Exemplarul nostru s-a odhnit timp de trei ani şi, iată-i, gata de sărbători.

IMG_3666

În pahar avem efervescenţă şi atmosferă de sărbătoare, arome de caise, citrice şi flori de câmp. Se asociază perfect cu peşte alb, fructe de mare. Dacă sunteţi la QBar, puteţi să-l comandaţi alături de bulete de calşcaval.  O perlare îndelungă, bule mici, centrifuge şi jucăuşe, care ne vorbesc de o înaltă calitate a produsului.

WSRI-4400-28

Produs în ediţie limitată, special cuvee – doar 5000 de sticle. Producătorul spune că partida este mică, de aceea va merge doar pe piaţa internă.

IMG_3665

Un concurent puternic pentru spumantele Cricova. În Moldova, sparklinguri aşa gustoase mai sunt poate că la Chateau Vartely şi, desigur, Cuvée Aleksandr (care este în portofoliul aceleeaşi Cimislia Wineries, doar că a venit aici ca moştenire de la Acorex, nu produs propriu).

Chi Vintage Brut va costa pe raft în jur de 95 de lei, iar luni, 21 decembrie, va putea fi degustat la Vernisajul Vinului. Всем шампанского!

IMG_3664

Despre vinurile Chi am mai scris – au un Sauvignon şi Pinot Grigio deosebite. 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.