Wine Friendly: Vinohora Purcari și Steak de vită de la Pegas

Născut în armonia tradiției vinicole moldovenești și a spiritului internațional, vinul Vinohora în Roșu Rară Neagră & Malbec 2014 de la Purcari păstrează în orice picătură întreaga istorie vitivinicolă a Republicii Moldova și propune  celor mai rafinați consumatori note gustative pline de viață și pasiune caracteristice clasicului Malbec.

vino+pegas

VICTOR BOSTAN, CEO, Vinăria Purcari:  „Uniune. Continuitate. Caracter. Statut. Vinohora Rară Neagră & Malbec 2014. Acest vin  reprezintă o practică locală și internațională de îmbinare de soiuri de struguri. Este o creație a vinăriei Purcari.  Vinohora în Roșu este armonia dintre tradiția moldovenească, exprimată prin soiul de struguri Rară Neagră și pasiunea argentiniană, exprimată prin soiului Malbec. Aroma fină a acestui vin reunește note de fructe uscate și vanilie, cu accente foarte pronunțate de vișină neagră, prune și ciocolată. Prin vinurile sale, Purcari păstrează istoria vitivinicolă a Moldovei.”

bostan

Vinohora în Roșu se potrivește foarte bine cu carne de vită și cu brânzeturi picante, care au personalitate și gusturi puternice, exact așa cum este steak-ul de vițel cu sos de vin și piure de cartofi de la Restaurantul Pegas, unul din cele 12 localuri din Chișinău, acreditate în cadrul Programului „Wine Friendly” implementat de Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul de Competitivitate USAID.

IRINA BESPALIUC, Managerul restaurantului Pegas: „Coerență. Rigurozitate. Perfecționalism. Gust. Implicare. Steak-ul de vită în sos de vin cu piureu de cartofi. Un gust desăvârșit al mâncării implică experiență, pasiune și cel mai important, atenție la detalii. Rețetele care par a fi simple necesită de fapt, perfecțiune în detalii și o grijă deosebită pentru gustul final al mâncării. Carnea pentru biftec este ținută la temperatura camerei timp de o oră, după care o condimentăm cu sare și piper. Steakul de vită în sos pe bază de vin roșu se servește cu piureu de cartofi, căruia i se adaugă ulei de trufe. Sosul din vin roșu este pregătit timp de 24 sau chiar 36 de ore.  Steak-ul își va deschide toate calitățile gustative, dacă este servit cu un vin roșu, cu un gust fin și armonios.”

pegas

Dare to be Wine Friendly (Îndrăznește să fii Amic al Vinului) și urmărește-ne pe  pagina de Facebook Wine of Moldova  pentru a cunoaște Vinul Moldovei, oamenii care îl crează, precum și pentru a deprinde cultura consumului calitativ și conștient de vin.

De asemenea, te invităm la Vernisajul Vinului, ediția a IX-a, unde vei avea posibilitatea să deguști vinul Vinohora Rară Neagră & Malbec 2014 de la Vinăria Purcari, precum și alte peste 200 de vinuri.

Despre Vinăria Bostavan

După aderarea Basarabiei la Rusia, la Purcari, conform Decretului Special din 1827, este înfiinţată prima gospodărie vinicolă specializată. Deja în anul 1847, în cadrul Expoziţiei Agricole din Basarabia, degustătorii sunt surprinşi de buchetul fin şi gustul intens al vinului de Purcari. La această expoziție vinul obţine prima sa medalie de aur.

Perioada modernă din istoria vinurilor de Purcari începe odată cu fondarea companiei „Vinăria Purcari”, în 2003. Fondatorii companiei au adoptat misiunea nobilă de renaştere a renumitelor vinuri de cupaj – Roşu de Purcari şi Negru de Purcari. Sistemul de producere a vinurilor de Purcari este complet retehnologizat şi actualizat, este reconstruit Conacul din Purcari –  unul dintre cele mai vizitate puncte de atracție turistică ale ţării noastre, reprezentând o carte de vizită a Moldovei.

Despre Programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditarea a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene de Sommelier.

Cele 12 restaurante care au primit deja distincția de „Wine Friendly” sunt: Pani Pit, Codru, Oliva Riscani, Kiku, Propaganda, Buffalo, Pegas, UpTown, Qbar, Gastrobar, Vatra Neamului și My Cafe. Logo-ul „Wine Friendly” aplicat la intrarea în localuri reconfirmă nivelul înalt de calitate al servirii vinului, deținerea unui asortiment larg de vinuri autohtone, precum și o atmosferă prietenoasă, oferte speciale și evenimente de promovare a culturii consumului vinului de calitate.

(P)

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *