Vinul care încălzeşte

“Noi nu-ţi cerem jucării şi bomboane, nu te rugăm să ne aduci banane – dar să nu crezi că e o farsă şi să râzi, Moşule – noi chiar ne dorim… lemne.”

Un fragment dintr-o scrisoare sinceră, dar tulburătoare, transmisă Moşului de către Dumitraş, un băieţel de clasa a 2-a din Criuleni. Mai vrea copilaşul ca lacrima mamei de pe obraz să dispară măcar pe-o clipă, iar puţinii bani ai familiei – să nu fie cheltuiţi toţi doar pe medicamentele necesare tatălui cu degete amputate.

scrisoare

Scrisoarea a ajuns din întâmplare la Iulian Bercu, omul driver în toată această poveste. Iulian a pus la cale o mică şezătoare – să ne adunăm la un loc şi să adunăm bani, măcar pentru o maşină de lemne. Zis şi făcut.

IMG_3617

Castel Mimi (mulţumim, Camelia!) s-a oferit pe loc să dea ce are mai bun – vinuri, iar PRofile Agency (mulţumim, Alexandra!) ne-a găzduit. Noutatea serii – două vinuri seci de la Castel Mimi, care se pregătesc să devină hituri.

IMG_3622

În compania vinurilor bune, s-au adunat şi oameni buni (mulţumi, prieteni!)

IMG_3637

Nu toţi au nimerit în cadru, aşa că am mai făcut un cadru.

IMG_3638

Vinurile de la Mimi nu ar fi fost aşa de gustoase, dacă nu erau degustate din pahare corecte, marca Wine of Moldova (mulţumim, Viorel!).

IMG_3629

O seară de neuitat, în care s-au adunat cel puţin 11 mii de lei, haine, produse alimentare – toate vor merge împreună cu un camion de lemne la familia lui Dumitraş. M-am gândit mult dacă trebuie să fac această postare (mare brânză am făcut?!). Iar singurul meu argument – e să le mulţumesc oamenilor care au contribuit şi, poate, măcar cineva s-ar inspira şi ar face la fel, pentru un alt „Dumitraş” sau pentru acelaşi. Uneori, vinul ne încălzeşte, nu doar pe noi!

scrisoare_adresa

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.