Două vinuri noi de la Crama Mircești

Crama Mircești are în arsenal două vinuri noi: Feteasca Regală 2023 și Fume Blanc 2023; două vinuri în stiluri diferite, care în măsură egală vă vor surprinde.

blank

Feteasca Regală provine de pe o parcelă de 0.4 hectare, de la o altitudine de 320 metri (adică una dintre cele mai înalte vii din Moldova), plantată în 2012. Vinul a fost maturat șase luni pe un strat de drojdii fine, în vase de inox.

blank

De guloare galben-pai cu reflexii verzui, cu intensitate aromatică peste medie (exact spectrul de fructe de vară pe care le întâlnești acum la piață: mere de vară, caise, piersic), cu o aciditate bine integrată și alcool mediu. Un vin de vară perfect: savuros, plin de finețe.

blank

De cealaltă parte, Fume Blanc, din seria Bardul din Mircești, reprezintă un vin de cu totul altă filosofie. Vorbim de un Sauvignon Blanc, de pe vii cu o vârstă de 10 ani, din „Dealul Pietrăriei”, recolta anului 2023, maturat „sur lie” în butoaie de lemn timp de opt luni.

blank
blank

Vinul este complex, cu arome de iasomie, fagure de miere și fructe tropicale, cu un gust intens, care vine în multe straturi. Enologul îi dă un apogeu de consum pentru următorii 5 ani, deși mi se pare că acest termen poate fi cu ușurință extins.

blank

Le găsiți în vinoteci, dar cel mai bine ar fi să le degustați pe loc, acolo la Mircești, unde veți vedea un conac de toată frumusețea.

blank

You may also like...

1 Response

  1. 9 iulie 2024

    […] Română […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *