Merlot Et Cetera + Pulpă de rață confit de la Propaganda = love

Caracter, personalitate, ambiție și realizare. Vinul Merlot 2012 de la Et Cetera s-a născut din pasiune și ambiție, devenind cartea de vizită a vinăriei. Iar acum putem spune cu lejeritate că vinul Merlot de la Et Cetera este o carte de educație în cultura vinului pentru consumator.

ALEXANDRU LUCHIANOV, vinificator – proprietar Vinăria Et Cetera:

luchian

Caracter. Personalitate. Autor. Ambiție. Realizare. Filosofie. Et Cetera Merlot 2012. Et Cetera a avut un început, o pasiune, o ambiție, pământul natal și un Merlot. Acest Merlot este cartea noastră de vizită. Acest vin reprezintă eforturile, sufletul pentru a sparge stereotipurile din industria vinului moldovenesc. Acest vin este reperul de progres și pentru mine, pentru familia mea, pentru terroir-ul din regiunea Purcari.Acest Merlot este o carte de educație pentru consumatorul vinului moldovenesc. Acest Merlot se va potrivi cu o mâncare vie în gust și bogată în textură.”

Un pahar de vin Merlot 2012 de la Et Cetera poate fi așezat lângă o farfurie cu Pulpe de rață Konfi   preparate cu multă creativitate, exact ca la Propaganda Cafe. Restaurantul, alături de alte 11 restaurante din Chișinău au fost acreditate în cadrul Programului „Wine Friendly” implementat de Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul de Competitivitate USAID. Vinul Merlot 2012 și Pulpele de rață Konfi se potrivesc de minune, întrucât curajul le leagă pe ambele. Pulpele de rață Konfi  sunt preparate după o rețetă ingenioasă, fără a ține cont de clișeele clasice, iar odată gustate te vor motiva să le faci propagandă.

NATALIA MORARI, proprietar PROPAGANDA CAFE:

moraro

„Curaj. Viziune. Fără clișee. Creativitate. Propaganda. Pulpă de rață Konfi. Fără clișee, originalitate și viziune în tot ceea ce facem. Să fim creativi și curajoși nu e ușor, dar e posibil. Vrem să propagăm asta și prin gastronomie. O rață moldovenească în stil francez?! De ce nu? Dacă va avea un gust revoluționar.Carnea se prăjește în ulei cu usturoi și cimbru, la care se adaugă legumele și se stinge cu vin, oțet și sos de soia.După care rața se fierbe cu îndrăzneală cel puțin o oră și jumătate. Ulterior, o glazurăm pentru mai multă senzație și o dăm la cuptor. E o mâncare de autor pentru oameni creativi, care s-ar potrivi la un vin cu statut și personalitate, un Merlot de la Et Cetera.”

pulpa

Dare to be Wine Friendly (Îndrăznește să fii Amic al Vinului) și urmărește-ne pe  pagina de Facebook Wine of Moldova  pentru a cunoaște Vinul Moldovei, oamenii care îl crează, precum și pentru a deprinde cultura consumului calitativ și conștient de vin. De asemenea, te invităm la Vernisajul Vinului, ediția a IX-a, unde vei avea posibilitatea să deguști vinul Merlot de la vinăria Et Cetera, precum și alte peste 200 de vinuri.

Despre Vinăria Et Cetera

Fiind fermi convinși că Moldova le va oferi  cele necesare pentru practicarea ocupației preferate, începand cu 2003  familia Luchianov și-a concentrat tot efortul  în cultivarea strugurilor în satul Crocmaz, raionul Ştefan Vodă, într-o microzonă unică după proprietăţile sale pedo-climaterice. Influența Mării Negre și a Nistrului are un mare impact asupra terroir-ului, solul este perfect pentru cultivarea strugurilor de viță de vie.

Cu 30 de hectare de viță de vie cu soiuri ca: Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Saperavi, Merlot, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Planc, Sauvignon Blanc … Et Cetera este o poveste despre visul a doi frați vinificatori- Alexandru și Igor Luchianov de  a crea vinuri nobile în patria lor, diferit de ceea ce a fost specific pentru Republica Moldova. O lungă perioadă de timp frații au călătorit  în străinătate, iar în 2006, cei doi au dat startul afacerii. După prima recoltă, atunci când primul lot de vin  a fost produs și decorat cu o medalie de aur, cei doi frați au decis că este cazul să investească în construcția unei fabrici de vin și în dezvoltarea brand-ului Et Cetera. În 2009, fabrica de vinuri a fost inaugurată, aceasta fiind dotată cu tehnici de vinificație moderne și metode vechi încercate de-a lungul anilor: maturarea vinurilor pe drojdii în butoaie. Faimoasă printre iubitorii de vin datoărită vinurilor sale excepționale cu arome și buchete inconfundabile, Et Cetera își merită pe deplin locul în clasamentul de top..

Despre Programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditarea a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene de Sommelier.

Cele 12 restaurante care au primit deja distincția de „Wine Friendly” sunt: Pani Pit, Codru, Oliva Riscani, Kiku, Propaganda, Buffalo, Pegas, UpTown, Qbar, Gastrobar, Vatra Neamului și My Cafe. Logo-ul „Wine Friendly” aplicat la intrarea în localuri reconfirmă nivelul înalt de calitate al servirii vinului, deținerea unui asortiment larg de vinuri autohtone, precum și o atmosferă prietenoasă, oferte speciale și evenimente de promovare a culturii consumului vinului de calitate.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.