5 frustrări ale unui wine blogger

Când ne chemi la o degustare?

În umila mea experiență am organizat personal una sau două degustări proprii. La restul — am mers pe post de invitat, partener, pe banii proprii, “la comandă”, etc. Despre majoritatea evenimentelor anunț pe blog și pe Facebook, urmăriți aceste resurse și mergeți la degustări unde vă dorește sufletul.

Am nuntă. Ce vin să iau, trebuie ceva bun?

De mai bine de doi ani încerc să explic pe blog că noțiunea de “cel mai bun vin” e cumva utopică. Alb sau roșu, sec sau demidulce, vara sau iarna, de băut cu tona sau pentru “connaisseuri”, scump sau mai ieftin — sunt o mie de circumstanțe în care fiecare vin poate fi “cel mai bun”. Eu nu cunosc preferințele personale a sute de invitați la nunta voastră, bugetul și meniul, ca să vă dau expromt o recomandare.

Alo, noroc! Sunt la magazin și aici tare multe vinuri. Ian zi, ce să aleg?!  

Vezi mai sus. Valabil și pentru mesajele pe messenger, Viber, skype, etc.

Am un eveniment super și îmi trebuie vin gratuit! Ai pe cineva?

Cumpărați vin, nu cerșiți! Producătorii de vin sunt la fel ca toți producătorii, au cheltuieli. Când organizați banchete, seri de caritate, vernisaje și lansări doar nu cereți pâine gratuită? În plus, eu nu sunt finanțatorul fabricilor de vin ca să le dictez: auzi, ian dă aicea niște vin!

Vreau să cumpăr mai mult vin. 2 lăzi. Organizăm o reducere?

I-am explicat cândva unui amic ce înseamnă un frecuș pentru o reducere de 196 lei. Atât a economisit. Numai discuția la telefon cu directorul fabricii pe roaming m-a costat mai mult.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.