Moldova participă la Berliner Wein Trophy

Ediția de iarnă, cu numărul 21, a concursului Berliner Wein Trophy a început astăzi în capitala Germaniei. Este vorba despre una dintre cele mai mari și mai stricte competiții de vinuri din lume. Moldova participă cu vinuri în concurs, dar și cu reprezentanți în juriu (Dan Prisăcaru de la crama MinisTerrios, Ion Luca, proprietarul Carpe Diem Wines, dar și subsemnatul).

blank

În această ediție au fost înscrise peste 6 000 de vinuri din toată lumea, un record pentru istoria competiției. Aproape 200 de jurați de diferite naționalități apreciază aceste vinuri în orb, după metoda de punctare a OIV.

blank

Seminarul de instruire dinaintea concursului: nu avem dreptul la opinie personală, ci se așteaptă o apreciere profesionistă a vinului. Deci, nu după criteriul îmi place/nu-mi place, dar care sunt puntele forte și/sau slabe ale vinului.

blank

La medalii au dreptul doar 1/3 dintre vinuri. Liniștea dinaintea furtunii: experți în vinuri din 3o de țări se vor așeza în curând la mese și vor da start degustărilor.

blank

În timpul evaluării, jurații nu au dreptul să vorbească sau să schițeze gesturi, să nu influențeze în niciun fel alt jurat.

blank

Vom degusta cel mult 48 de probe de vin: niciuna nu este băută.

blank

Seara, după încheierea primei zile de concurs, o parte din cele 6 000 de vinuri vor fi propuse spre degustare la cină, deja cu eticheta deschisă.

blank

Trebuie de menționat că Ion Luca este deja mai mulți ani la rând președinte de comisie, o apreciere înaltă a experienței sale de degustător.

blank

Berliner Wein Trophy este organizat sub patronajul OIV și a Organizației Internaționale a Enologilor și, din această perspectivă, este cea mai strict monitorizată competiție de vinuri din lume.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.