Primele noutăți ale anului 2016

Mai multe companii au scos deja la înaintare câteva produse din recolta anului 2016. Vorbim despre vinuri albe și rose, care se recomandă a fi consumate cât mai proaspete.

blank

Primul Sauvignon Blanc din recolta anului trecut pe care am reușit să-l degust este SB 2016 de la Gogu Winery. Era disponibil în probe de tanc deja la Vernisajul Vinului, acum este și pe raft. Vorbim despre un Sauvignon exploziv, cu arome specifice soiului (coacăză, citrice și chiar piersici) foarte bine pronunțate. Turnat în ediție limitată, poate fi găsit la vinoteca Carpe Diem cu 120 de lei.

blank

Tot de la Gogu Winery provine un Merlot vinificat în alb. Culoare galben-pai deschis, foarte proaspăt, cu arome de fragi, măcieș și coacăză. Anul trecut, Ilie Gogu a luat medalia de aur la Berliner Whein Trophy cu Blanc de Merlot. Exemplarul costă 160 de lei și merită banii.

blank

Nu doar micii producători sunt gata cu exemplare din 2016. Purcari a scos una din armele sale de artilerie grea – Pinot Grigio 2016. Arome de mere verzi și nuanțe citrice, cu o aciditate plăcută care te îndeamnă la mai mult de un pahar. Costă 115 lei.

blank

Pe lângă cele albe, avem disponibile deja și două rose-uri, de la Purcari și Chateau Vartely.

blank

Chateau Vartely ne bucură cu un cupaj de Cabernet și Merlot vinificat în roz, 13.5% alcool, o culoare ceva mai intensă decât anul trecut, arome de zmeură și căpșuni. Exemplarul de anul trecut al Chateau Vartely a fost unul din cele mai reușite din piață, personal l-am inclus în top 10 vinuri ale anului. Să vedem dacă păstrează hegemonia și în acest an; așteptăm să-l comparăm cu alte produse din recolta lui 2016. Individo Rose 2016 poate fi cumpărat cu 105 lei.

blank

Vinurile albe și rose sunt mai bune când sunt proaspete, așa că nu așteptați, foc la ghete cu primele mostre ale anului 2016!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.