220 de vinuri la Brăila (Pistonul de Aur)

Pentru prima dată am fost în Brăila și pentru prima dată am participat în juriu la concursul de vinuri Pistonul de Aur 2017. Îmi pare bine că nu am reușit să googluiesc despre acest oraș înainte de a ajunge aici: contrar așteptărilor, am descoperit un locușor extraordinar de frumos.

blank

Cu multe străzi pavate, cu o pietonală frumoasă. Brăila este un fel de Amsterdam micuț, de o parte Dunărea, de cealalta – străduțe pavate ce duc spre case frumoase.

blank

blank blank

În Brăila sunt ceaiuri bune și nu doar ceaiuri.

blank blank

Dar, cum spuneam, nu pentru ceai am venit aici. Am fost invitat să jurizez în concursul Pistonul de Aur, ediția a VII-a, organizat de Iulian Grigorescu și blogurile Pistoane Baricate și vin2.ro.

blank

220 de vinuri au fost înscrise în concurs, în mare parte din România, dar și din Republica Moldova, Ungaria, Grecia sau Franța.

blank

Vinurile au fost analizate în orb, de patru comisii, conform fișei de punctare a OIV.

blank

Printre jurați au fost nume sonore ca cel al președintelui Organizației Sommelierilor din România, Marian Timofti sau Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

blank

În concurs au fost înscrise și mai multe vinuri din Moldova: Chateau Vartely, Cricova, Vinăria DAC, Fautor. M-am bucurat să văd că mai multe vinuri moldoveneși au câștigat aur, iar profesioniștii de pe piața română cunosc destul de bine cramele noastre.

blank blank blank blank blank blank blank

Rezultatele concursului vor fi anunțate în câteva zile, după prelucrarea datelor. Până atunci, le mulțumesc organizatorilor pentru o experiență de neuitat la Brăila.

blank

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.