Despre vinul lui Ilie Gogu, fără gogomănii

Tânărul Ilie Gogu de la Căuşeni are un motiv de mândrie – e gata eticheta nouă pentru vinurile sale! Mulţi văd pe ea punctul „G”, dar există o explicaţie.

IMG_0818

Aşadar, designerul a explicat că în imagine este pomul vieţii cu litera „G” în centru – la Căuşeni, familia Gogu face vinuri din moşi strămoşi. Dar, să lăsăm forma şi să ne concetrăm pe conţinut. Sauvignon-ul lui Ilie este extraordinar. Nu fac reclamă, este într-adevăr extraordinar!

IMG_0860

Culoare galben-pai, cu nuanţe verzui, arome de coacăză roşie şi fructe exotice. Sau, închipuiţi-vă ceva între piersică şi zămos, cam aşa ceva este în pahar. Ilie Gogu a devenit celebru cu vinurile sale Cahor, premiate la mai multe concursuri. Ultimul aur a venit recent de la Bucureşti. Diploma încă nu a fost afişată în beciul gospodarului.

IMG_0824

În Căuşeni, pe Ilie Gogu îl ştiu toţi. Datorită lui, anume aici se va desfăşura următorul festival Polobocul de Aur.

IMG_0864

Un respect aparte pentru că recomandă să servim vinurile la 6-8 grade. Toţi scriu 10-12 grade, dar din experienţa mea vă spun – mai rece, mai bine. Pentru că după ce e scos de la frigider, vinul ia foarte repede 4-5 grade în plus.

IMG_0816

Şi, ceea ce ma şocat cel mai mult – preţul. 50 de lei sticla, dacă o cumpăraţi direct de la producător. Se mai vine la wine.md şi Carpe Diem, aici probabil e un pic mai scump. Ilie Gogu m-a mai uimit cu un fel de „amarone” local – un roşu foarte-foarte puternic în gust, arome, dar şi alcool – 15 grade.

IMG_0843

Fără gogomănii – Ilie Gogu merită un „jos pălăria!” pentru ca a depăşit faza „vin de casă”, nu s-a rezumat doar la cahor şi a ajuns să facă unul dintre cele mai bune vinuri din Moldova. Jos pălăria, Ilie, pentru aşa vin, atitudine şi mentalitate schimbată!

IMG_0849

 

 

 

You may also like...

3 Responses

  1. 12 februarie 2016

    […] Fără gogomănii: Ilie Gogu este un om foarte pozitiv şi deschis. Dacă nu-l cunoaşteţi, încercaţi să vă faceţi cunoştinţă măcar prin intermediul vinurilor sale, el le face cu sulfet. […]

  2. 17 ianuarie 2017

    […] Ilie Gogu este un tânăr vinificator din Căușeni, care a reușit să facă un salt extraordinar, de la vinuri de casă, la cele îmbuteliate, de calitate superioară. El a luat de-a lungul anilor mai multe Poloboace de Aur pentru cel mai bun vin de casă, iar anul trecut a uimit breasla cu o medalie de aur la Berliner Wein Trophy, una dintre cele mai prestigioase competiții de vinuri la nivel mondial. Cu un Blanc de Merlot excepțional. Fiți de acord, puțini tineri din Căușeni ne duc faima în lume, de bine. […]

  3. 31 ianuarie 2017

    […] Sauvignon Blanc din recolta anului trecut pe care am reușit să-l degust este SB 2016 de la Gogu Winery. Era disponibil în probe de tanc deja la Vernisajul Vinului, acum este și pe raft. Vorbim despre […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *