Ziua Vinului: toate ofertele într-un singur loc

Sărbătoarea Națională a Vinului se va desfășura, în zilele de 7 – 8 octombrie, în Republica Moldova. Adunăm pe FineWine toate evenimentele într-un singur loc.

1. Piața Marii Adunări Naționale

43 de producători își vor prezenta vinurile la standuri în PMAN, iar — spre deosebire de anii precedenți — degustările vor fi cu plată. Fie achitați pe loc pentru fiecare vin (prețurile vor fi afișate de producători la stand), fie — cumpărați talonașe de degustare pentru mai mulți producători. Taloanele cumpărate din timp vor costa 150 lei, în zilele evenimentului — 200 lei. Un talon include degustare de 21 de vinuri (doar de la producătorii care s-au înscris în ofertă); fiecare producător va turna câte 75 ml de vin ales la discreția sa. Voucherele mai includ un pahar portabil biodegrabil, două tichete la troleibuz și reducere -20% la materialele promoționale ale Wine of Moldova.

blank

2. Ziua Vinului la Asconi

Vinăria din satul Puhoi, Ialoveni va organiza, pe 7 și 8 octombrie, două zile de degustări de vinuri, must și tulburel, bucate tradiționale moldovenești, folclor și ateliere artizanale. Prețul biletului este 150 lei, valabil 1 zi și include: promenadă prin vinărie, degustări de vinuri (minim 15 tipuri de vin), degustare de tulburel, must și vin la butoi, aleea meșterilor populari, o sticla de vin Asconi Sol Negru cadou și un voucher de 10% la restaurant. Biletele pot fi procurate la Asconi, Wine.md sau Carpe Diem și pe loc la intrare. Detalii – aici.

blank

3. Noaptea vinului la Castel Mimi

Castel Mimi va primi oaspeți, pe 7 – 8 octombrie, între 11.00 și 18.00, iar noaptea dintre sâmbătă și duminică (între orele 20.00 – 03.00) va organiza, în premieră, o Noapte a Vinului. Prețul unui bilet pentru Ziua Vinului: 300 lei, include excursie pe teritoriul Castelului, degustare de 3 vinuri, must nelimitat și fotografie printată gratuit pe loc. Muzică de clasă și show la havuz. Pe teritoriul Castelului va fi amenajat un Street Food Court. De asemenea, în program: degustare profesionistă de pahare Riedel 4 vinuri (programare prealabilă) – 150 lei/persoana și  Atelier pentru copii și maturi “Pictează-ți vinul” – 150 lei/persoana.

La Noaptea Vinului, biletele vor costa 500 de lei și includ un concert cu Via Dacă, Stela Botan, Zinaida Bolboceanu, dar și DJ mix. Toți viziatorii vor avea parte de vin nelimitat din partea Castel Mimi și vor avea acces la un Open Bar cu bucate delicioase.  Biletele vor putea fi cumpărate la recepția hotelului Jolly Alon Hotel & Business Center, dar și pe loc, la intrarea în Castel Mimi. Detalii despre Ziua Vinului la Castel Mimi – aici, iar despre Noaptea Vinului – aici.

blank

4. Ziua Vinului la Vinăria Brănești.

Vinăria Brănești a anunțat următoarele oferte de Ziua Vinului:
Nr. 1 Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești – 100 lei
Nr. 2 Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” – 100 lei
Nr. 3 Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești + Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” – 150 lei
Nr. 4* Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești + Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” + degustare de vin în restaurantul complexului (3 vinuri) + gustări + apă plată – 300 lei
Nr. 5* Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești + Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” + degustare de vin în restaurantul complexului (3 vinuri) + gustări + prânz (Meniu: plăcinte, mămăligă, friptură, brânză, smântână) + apă plată – 450 lei.

Detalii – aici.

blank

5. „Sus paharul” la Mileștii Mici.

Pe 7 octombrie, sus paharul la Mileștii Mici! În program: degustarea a 6 vinuri cu IGP „Codru” din seria nouă, lansate cu ocazia Zilei Vinului; gustări tradiționale și europene; târg de artizanat; master-class-uri pentru copii și adulți; concert cu hituri autohtone din anii ’60 – ’90. Prețul biletelor:
100 lei – acces la eveniment
150 lei – acces la eveniment + excursie în colecția de vinuri. Prețul unui bilet include transportul Chișinău – Mileștii Mici – Chișinău. Detalii despre eveniment — aici.

blank

6. Ziua Vinului la Chateau Vartely

Chateau Vartely oferă, în zilele de 7 și 8 octombrie, un pachet turistic all inclusive la preț promoțional ce include: excursie prin vinărie, carne și legume la grătar, struguri și mere, degustare nelimitată de vinuri & muzică.

Preț bilet: 420 lei
Transport tur-retur: 80 lei

Pe teritoriul vinăriei va fi amenajată o zona pentru fotografii, iar pentru cei mici vor fi organizate distracţii ghidate și monitorizate de animatori. Biletele pot fi procurate:pe iticket.md, la oficiul central din Chișinău, str. Mihai Viteazul, 11, et. 4, of. 401 sau la Complexul Château Vartely în Orhei. Copiii până la 7 ani se bucură de intrarea gratuită. Pentru copiii cu vârsta curpinsă între 8-14 ani se achită 210 lei. Detalii – aici. 

blank

7. Ziua Vinului la Cricova

În zilele de 7-8 octombrie, Cricova vă invită să vizitaţi Oraşul Subteran. Vor fi disponibile pachete turistice speciale, iar pe aleea Oraşului Subteran ve-ţi avea partea de muzică, must şi bucate tradiţionale. Deocamdată, nu au fost prețurile. Urmăriți noutățile evenimentului – aici.

blank

8. Ziua Vinului la Chateau Cojușna

Întreprinderea a elaborat un pachet special pentru doritorii de a petrece Ziua Vinului aici:

– transport tur-retur (Chisinau- Cojusna- Chisinau)
– excursie- vizitarea complexului turistic Chateau Cojusna
– degustare a 3 vinuri (alb+ rose+ roșu),
– gustări( nuci, stafide, crachere)
Preț pachet – 120 lei/pers

Pe teritoriul vinăriei vor fi amplasate unități de comerț, unde veți putea procura gustări, racoritoare. Detalii – aici.

blank

9. Ziua Vinului la Purcari

Chateau Purcari a anunțat că va primi oaspeți, în ambele zile ale evenimentului, pe 7-8 octombrie, iar programul festiv include:
– Excursie;
– Degustare de vinuri;
– Muzică live și interpreți de muzică ușoară;
– Activități culturale ( meșteșugărit, masterclass, sport);
– Prețuri speciale la vinuri și alte surprize plăcute.

Prețul de participare – 100 lei / persoană.  Transportul este inclus în preț. Detalii — aici.

blank

Alte detalii, în infograficul pregătit de ONVV:

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.