Nou: Bad Boys 2019

Moment de satisfacție profesională și personală pentru vinificatorul Ion Luca.

Celebrul său cupaj, noua ediție Bad Boys 2019 Carpe Diem a luat marea medalie de aur la Wine of Moldova Contest 2023, dedicat soiurilor autohtone. Până aici, nimic ieșit din comun: a luat el medalii și pe la case mai mari. Dacă nu ar fi un dacă.

blank

“2019 a fost cea mai grea campanie din experiența mea. Chiar în a doua zi de recoltă, mi-a cedat genunchiul și — deși aveam planificată o intervenție chirurgicala pentru mai târziu — a trebuit s-o facem imediat”, povestește Ion Luca.

Peste 3 zile de la operație era deja la datorie și toată campania a petrecut-o în cărucior.

“A fost prima dată când am avut stagiari în cramă și asta m-a salvat. Din această experiență, am învățat 3 lucruri:

1. Am fost nevoit foarte repede să învăț să deleg sarcini. 

2. Din păcate, am fost nevoit sa exclud alergatul din rutina mea. Alergasem câte 10 km în 50 de orașe a lumii, aveam vreo 6 semimaratoane la activ și mă pregăteam de primul meu maraton. Dar, asta s-a schimbat la fel de rapid ca și delegarea.

3. Am rămas totuși cu o recoltă în stoc în care puneam mari speranțe. Iată rezultatul acestor eforturi și primul Grand Gold vine să confirme că acele provocări m-au făcut mai puternic”, spune Ion Luca. 

blank

Așa că odată cu așezarea Bad Boy pe raft, se încheie un ciclu complicat (pe lângă acest cupaj, exact în acel sezon s-a experimentat cu primul late harvest, dar și primul brut natur din Moldova).

Bad Boys este o piesă nelipsită în toate edițiile Fine Wine Guide de până acum și unul dintre cele mai bune cupaje roșii din Republica Moldova. Pe cât de simplu, pe atât de măreț!

blank

Au fost mai multe ediții ale “băieților răi”, toate fiind sold out. Iar, poate cea mai mare apreciere pentru un vinificator, este aceea că succesul comercial nu a afectat calitatea organoleptică a vinului.

blank

Roada anului 2019, cupaj de Feteasca Neagră, Saperavi, Cabernet Sauvignon și Merlot. Mix de diferite tipuri de stejar, francez și american, maturat 20 de luni „pline” la butoi, urmate de câteva luni de “odihnă” la sticlă. 14.15% volume alcoolice, foarte bine integrate.

blank

“Bad Boys” au triumfat până acum la majoritatea concursurile de vin internaționale, de la aur la Berliner sau Asia Wine Trophy, până la Grand Gold la Mundus Vini.

Noua ediție se arată a fi la fel promițătoare, primul grand gold fiind o confirmare în acest sens.

blank

Rubiniu intens, cu un buchet debordant de arome: fructe negre, prune, coacăză, afine, ciocolată, condimente, etc, prelungite gustativ, cu tanini fermi și post gust de poveste.

Un vin bun de băut acum, dar și de păstrat la beci, de luat pentru sărbători sau de dăruit celor dragi. Un vin care nu va dezamăgi, vă asigur!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.