Noutăți de la Gogu: spumant & Metafora 2019

Ilie Gogu strikes again! Producătorul artizanal de la Căușeni a scos în ediție nouă două dintre vârfurile sale de lance: spumantul alb brut roada 2020 și Metafora Roșu 2019. Să începem cu bulicine!

blank

S-a înfrățit, în 2020, recolta de Riesling de Rhin și Feteasca Regală din zona centrală a Moldovei, ideală pentru sparkling. În proporție de 50/50%, într-un spumant „metoda champenoise”, cu 12 luni fermentare secundară la sticlă. Jos pălăria pentru producătorii care se încumetă să producă „clasica” în condiții artizanale, cu degorjare manuală.

Atenție la modul în care desfaceți sticla! Cu toată expertiza mea (în cazul de față – în lipsa ei), m-am trezit cu dopul sub masă, cu mâța zbughind în altă cameră și — Slavă Domnului — cu becurile întregi!

blank

Dar ce perlaj a urmat! Un dans haotic a mii de bule, care apar, zvâcnesc, dispar și apar din nou, în fascicule interminabile.

blank

Arome de flori și fructe, brut, cu un rest de zaharuri naturale de 7 gr/dm3 — aproape de limita extrabrut, dar în același timp, fără senzație de acru, cu gust plin.

blank

Sunt doar 1500 de sticle produse, urmând să apară curând pe rafturi la un preț de 270-290 mdl. Un spumant artizanal, de la un mic producător, în ediție limitată, n-ar trebui să lipsească pe masa amatorilor de vinuri fine.

blank

A doua figură de stil se numește Metafora Roșu 2019 — un brand care și-a spus deja cuvântul printre consumatori, dar și la concursurile de specialitate.

blank

Cupaj de Cabernet Sauvignon (40%), Saperavi (40%) și Merlot (20%), din recolta anului 2019, maturat 18 luni (adică un an și jumătate!), în butoaie de stejar francez la prima și a doua folosire.

blank

În ediția curentă, a crescut cota de Saperavi, respectiv, vinul este mai intens la culoare, buchet, dar și gust. Vorbim, din nou, de o ediție limitată de 5000 de sticle, care ajung pe raft un preț de 300 mdl/sticla. Un vin ideal de păstrat în beci și de urmărit ascendența sa cu timpul.

blank

Cumpărând de la un mic producător, susțineți nu o afacere, ci o familie, care își crește viitorul acasă, în cazul de față – la Căușeni.

No photo description available.

Vinurile Gogu Winery se găsesc în majoritatea vinotecilor din oraș, iar pentru comenzi mai mari, puteți apela direct la vinărie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.