Despre vinul lui Ilie Gogu, fără gogomănii

Tânărul Ilie Gogu de la Căuşeni are un motiv de mândrie – e gata eticheta nouă pentru vinurile sale! Mulţi văd pe ea punctul „G”, dar există o explicaţie.

IMG_0818

Aşadar, designerul a explicat că în imagine este pomul vieţii cu litera „G” în centru – la Căuşeni, familia Gogu face vinuri din moşi strămoşi. Dar, să lăsăm forma şi să ne concetrăm pe conţinut. Sauvignon-ul lui Ilie este extraordinar. Nu fac reclamă, este într-adevăr extraordinar!

IMG_0860

Culoare galben-pai, cu nuanţe verzui, arome de coacăză roşie şi fructe exotice. Sau, închipuiţi-vă ceva între piersică şi zămos, cam aşa ceva este în pahar. Ilie Gogu a devenit celebru cu vinurile sale Cahor, premiate la mai multe concursuri. Ultimul aur a venit recent de la Bucureşti. Diploma încă nu a fost afişată în beciul gospodarului.

IMG_0824

În Căuşeni, pe Ilie Gogu îl ştiu toţi. Datorită lui, anume aici se va desfăşura următorul festival Polobocul de Aur.

IMG_0864

Un respect aparte pentru că recomandă să servim vinurile la 6-8 grade. Toţi scriu 10-12 grade, dar din experienţa mea vă spun – mai rece, mai bine. Pentru că după ce e scos de la frigider, vinul ia foarte repede 4-5 grade în plus.

IMG_0816

Şi, ceea ce ma şocat cel mai mult – preţul. 50 de lei sticla, dacă o cumpăraţi direct de la producător. Se mai vine la wine.md şi Carpe Diem, aici probabil e un pic mai scump. Ilie Gogu m-a mai uimit cu un fel de „amarone” local – un roşu foarte-foarte puternic în gust, arome, dar şi alcool – 15 grade.

IMG_0843

Fără gogomănii – Ilie Gogu merită un „jos pălăria!” pentru ca a depăşit faza „vin de casă”, nu s-a rezumat doar la cahor şi a ajuns să facă unul dintre cele mai bune vinuri din Moldova. Jos pălăria, Ilie, pentru aşa vin, atitudine şi mentalitate schimbată!

IMG_0849

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *