Despre vinul lui Ilie Gogu, fără gogomănii
Tânărul Ilie Gogu de la Căuşeni are un motiv de mândrie – e gata eticheta nouă pentru vinurile sale! Mulţi văd pe ea punctul „G”, dar există o explicaţie.
Aşadar, designerul a explicat că în imagine este pomul vieţii cu litera „G” în centru – la Căuşeni, familia Gogu face vinuri din moşi strămoşi. Dar, să lăsăm forma şi să ne concetrăm pe conţinut. Sauvignon-ul lui Ilie este extraordinar. Nu fac reclamă, este într-adevăr extraordinar!
Culoare galben-pai, cu nuanţe verzui, arome de coacăză roşie şi fructe exotice. Sau, închipuiţi-vă ceva între piersică şi zămos, cam aşa ceva este în pahar. Ilie Gogu a devenit celebru cu vinurile sale Cahor, premiate la mai multe concursuri. Ultimul aur a venit recent de la Bucureşti. Diploma încă nu a fost afişată în beciul gospodarului.
În Căuşeni, pe Ilie Gogu îl ştiu toţi. Datorită lui, anume aici se va desfăşura următorul festival Polobocul de Aur.
Un respect aparte pentru că recomandă să servim vinurile la 6-8 grade. Toţi scriu 10-12 grade, dar din experienţa mea vă spun – mai rece, mai bine. Pentru că după ce e scos de la frigider, vinul ia foarte repede 4-5 grade în plus.
Şi, ceea ce ma şocat cel mai mult – preţul. 50 de lei sticla, dacă o cumpăraţi direct de la producător. Se mai vine la wine.md şi Carpe Diem, aici probabil e un pic mai scump. Ilie Gogu m-a mai uimit cu un fel de „amarone” local – un roşu foarte-foarte puternic în gust, arome, dar şi alcool – 15 grade.
Fără gogomănii – Ilie Gogu merită un „jos pălăria!” pentru ca a depăşit faza „vin de casă”, nu s-a rezumat doar la cahor şi a ajuns să facă unul dintre cele mai bune vinuri din Moldova. Jos pălăria, Ilie, pentru aşa vin, atitudine şi mentalitate schimbată!