Ce vin a băut la Chişinău cel mai titrat blogger rus?

Omul de afaceri Ilya Varlamov, care deţine câteva companii, dar şi cel mai titrat blog din Rusia (peste 1 500 000 vizitatori unici lunar) a petrecut Revelionul la Chişinău, având aici o escală mai lungă, în drum spre munţii din Franţa. El a ajuns pe 31 decembrie seara în Moldova, fiind întâlnit la aeroport de câţiva prieteni, dar şi de reprezentanţii Vinăriei Purcari, care l-au întâmpinat aşa cum e tradiţia la moldoveni: cu taraf, pâine şi sare, şi desigur – vin bun.

IGOR0947

Modest, zâmbăreţ şi veşnic cu telefonul în mână – arată la prima vedere bloggerul nr1 din Rusia. „Poţi fi întâmpinat aşa doar în Moldova„, scria el mai târziu pe blogul său. A gustat pâine cu sare, dar privirea desigur i s-a îndreptat în altă parte – spre cel mai popular produs moldovenesc.

IGOR0954

Ce a degustat Varlamov este un Freedom Blend superb de la Purcari, un cupaj de Bastardo ucrainean, Saperavi georgian şi Rara Neagră moldovenească – manifestul libertăţii celor de la Purcari, produs la 20 de ani de independenţă a celor trei state foste sovietice.

IMG_4167

Într-o mână paharul, în alta – telefonul.

IGOR0972

Într-o mână telefonul, în alta – sticla. Varlamov nu a ezitat să întipărească în memoria telefonului expresia unui vin bun.

IMG_4194

De altfel, Bastardo ucrainean este un soi crescut în Crimeea, de unde vine şi bunica bloggerului rus. Despre vin a zis fără falsă modestie: „шикарный букет!”

IMG_4168

După ce a aflat că vinurile Purcari au ajuns la Casa Regală din Marea Britanie, Varlamov a spus, mai în glumă, mai în serios, că Purcari va trebui să fie prezent şi la următoarea „încoronare” a lui Putin. De altfel, lăsând glumele la o parte, Purcari deja este, de exemplu, furnizor oficial al Casei Regale din România.

IGOR1027

Chiar dacă era 31 decembrie seara, nu am ezitat să trag şi eu o fugă la Aeroport. Rar ai ocazia să faci selfie cu aşa un vin om. Am făcut un schimb de cuvinte despre blogging, despre finewine.

IGOR1043

Şi nu în ultimul rând m-am gândit că aşa e firesc să promovezi turismul, vinurile, ţara. Un pahar de Purcari, turnat la timpul potrivit unui om potrivit, face mai mult decât o strategie ministerială. Varlamov a promis să mai revină şi sper că le va transmite intenţii pozitive şi celor 1,5 de milioane de cititori ai săi. La mulţi ani, cu oameni buni şi vinuri bune!

IGOR1086

 

You may also like...

3 Responses

  1. blank ion spune:

    apropo cel mai renumit bloggerul rus care scrie despre vinuri daily-winegraph.livejournal.com parce foarte adecvat evaluiaza vinurile moldovenesti
    poate scrii cit de corect pune el notele?! -)

  2. blank Ştefan Grebencea spune:

    Toate bune şi frumos. Dar cum vă uitaţi la promovarea sportului? Vă putem propune amenajarea unui mini-teren sportiv – este necesar doar de schimbat gazonul artifiial, toată infrastructura este pregătită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *