Despre furtul tablourilor din Verona şi Pinot Grigio de Purcari

Un grup, format în mare parte din moldoveni, a furat anul trecut tablouri în valoare de circa 20 de milioane de euro, din muzeul Castelvecchio din inima Veronei. Am fost şi eu recent în oraşul lui Romeo şi Julietta, dar în loc să scot de acolo opere de artă, am introdus o capo d’opera. Mai execat, un exemplar Pinot Grigio 2014 de Purcari.

IMG_4485

Spre deosebire de conaţionalii noştri, eu mi-am cerut învoire de la pază. Oamenii au analizat atent opera mea vinicolă şi au dat verdictul: va bene!

IMG_4509

Deşi, expresiile uimite ale gardienilor până acum mi-au rămas în amintire: „Eşti primul om care vine cu vinul la muzeu. Sigur, nu vrei să-l bei aici? – Sigur, signore, doar îi fac nişte fotografii pe chetricelele medievale!”

IMG_4501

Zic, nu trebuie de generalizat, chiar şi dacă nişte moldoveni ne-au dus o faimă tristă în lume, alţii ne fac să ne mândrim cu ţara noastră. Exemplu: Purcari.

IMG_4525

Vinul, sincer, nu a fost băut la Castelvecchio. El a ajuns în mâinile unui om care de mulţi ani este stabilit în Verona. În inima Pinot-urilor Grigio italiene, omul îşi doreşte anume Purcari. Asta înseamnă ceva. De altfel, am cumpărat tocmai 8 exemplare de la duty free, faptă prin care, la urcare în avion, am uimit alţi gardieni 🙂

IMG_4538

Pinot Grigio este ca atingerea toamnei: lin, cald, enigmatic. Un vin care nu strigă, ci îți șoptește frumos povestea sa.

IMG_4562

Hoţii de tablouri au fost prinşi. Să sperăm că ei şi alţi moldoveni au învăţat lecţia şi nu se vor mai băgat la furat, iar noi şi străinii, vom vedea şi lucruri frumoase din Moldova. Uscăciuni sunt în toate pădurile.

IMG_4555

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.