Cristian Saulea: Cum am redescoperit vinul…

*Postare găzduită. Autor: expertul în comunicare Cristian Saulea.

Vinul e o taină de echilibru dintre aromă și gust. Chiar dacă fiecare soi are tipicitatea sa, orice pahar de vin poartă amprenta „alchimistului” care l-a creat. Același soi, să zicem Merlot, dar câte interpretări diferite, câte finețuri și combinații infinite, care îi dau fiecărui vin o personalitate unică.

blank

Eu am o relație aparte cu vinul, una cochetă, cu multe liniști și sincerități spuse și nespuse.

În ani, mi-am dat seama că această relație a trecut prin două perioade, prima, când fumam țigări și a doua, de când am lăsat fumatul și folosesc IQOS.

M-am prins la gândul că noi câteodată nici nu ne dăm seama cum obișnuințele noastre proaste ne fură din deplinătatea stărilor și naturalețea senzațiilor pe care le trăim.

Ce poate fi mai fermecător și deosebit în vin decât această combinație de arome și gust. Senzația asta de nedescris când i-ai un gât de vin alb și guști din cașcaval, ori savurezi un steak cu un pahar de vin roșu autohton, bun-bunuț. Și simți, simți fiecare gust, fiecare miros, de parcă ești invitat la mariajul unui cuplu perfect, care și ca feeling și din priviri se potrivesc de minune.

Pentru mine vinul e un întreg ritual, mai ales când afară se face puțin mai răcoare și nopțile devin mai lungi.

E o plăcere să vii seara după lucru într-un local unde e liniștit și plăcut. Te așezi la o masă din colțul sălii, pe fundal cântă o piesă demult uitată… iar tu te așezi comod, îți scoți IQOS-ul și câteva HEETS-uri, îți i-ai un pahar de vin bun și stai, pur și simplu, stai. Fără gânduri, fără grabă și savurezi acest moment. Nu trebuie să tragi cu ochiul prin părți dacă nu deranjezi pe cineva, nu te îmbibi nici pe tine, nici pe alții cu fum.

E mai ușor și mai liniștit, alegerea ta este mai puțin probabil să deranjeze pe cei din jur. Iar pe tine, pe tine te lasă să simți cu adevărat fiecare „notă” de gustos din pahar sau din farfurie.

De aproape doi ani de când am lăsat țigările pentru HEET-uri, am redescoperit serile mele de la bucătărie. Pot chiar spune că le-am reinventat. Senzația asta de comoditate, de acasă, unde nu este niciun miros străin ție. Unde timpul se oprește în loc, poți scrie în liniște fără să îți pui gândurile pe pauză de fumat la balcon.

În casă miroase gustos a mere, tu stai în liniștea serii cu stările tale, savurând un vin bun și gândurile „curg” în rânduri și emoții, lăsând un post gust catifelat.

Utilizarea IQOS nu exclude riscurile pentru sănătate, asociate consumului de tutun. Produsul poate crea dependență și este destinat doar persoanelor adulte.

(P)

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.