Chateau Vartely: două medalii la London Wine Competition

Două vinuri produse de compania Chateau Vartely au fost recompensate cu aur și bronz la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din Marea Britanie — London Wine Competition.

Competiția a avut loc în perioada 8-9 martie 2018, în Londra. Este un concurs diferit de majoritarea evenimentelor similare, pentru că analizează nu doar calitatea vinului (în orb, cum se face la astfel de competiții), ci și prețul, dar și eticheta vinului. În acest sens, este un concurs cu impact comercial mare pentru producătorii de vin.

În altă ordine de idei, piața din Marea Britanie a dictat întotdeauna trenduri în comerțul mondial de vinuri, Anglia fiind un mare importator și consumator de vinuri, nefiind producător. Dacă Parisul este capitala modei, Londra e capitala modei la vin și — din această perspectivă — cine ia medalii în Marea Britanie, ia și rafturi în marele comerț de vin.

blank

Cu ce a cucerit Chateau Vartely? Neașteptat — aur pentru Cabernet Sauvignon 2016, vin cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”. Gama select, care costă în Moldova sub 100 de lei. Nu am reușit să degust acest vin, dar trebuie să fie ceva excepțional, astfel încât jurații de la Londra să-i ofere aur, alături de concurenți din Bordeaux sau Nappa Valey. Iată că putem fi buni și la un soi comun cum este Cabernet Sauvignon. Anterior, din aceeași gamă, am remarcat și Feteasca Regală, cu un imbatabil raport preț-calitate.

blank

Cea de doua medalie — de bronz — a revenit pentru Individo Feteasca Neagră 2016 și aici cred că nu trebuie multe explicații.

blank

La London Wine Competition, doar 16 vinuri din întreaga lume (inclusiv cinci din Australia și patru din Italia) au fost premiate cu prestigioasa medalie de aur. Alte 137 de vinuri au primit medalii de argint.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.