Cum este deschis vinul în unul dintre cele mai celebre restaurante din lume

Unul dintre cele mai faimoase restaurante din New York,  Eleven Madison Park, a demonstrat cum deschid sommelierii săi vinurile învechite, de colecţie.

În localul inclus anual în ghidul roşu Michelin, decuparea unei sticle rare e o procedură pe cât de sofisticată, pe atât de pioasă. Se consideră că dopul foarte vechi se poate sfărâma la acţiunea unui tirbuşon simplu ori gâtul sticlei poate ceda, de aceea, se iau măsuri speciale.

Toată procedura necesită o lampă de sudat, cleşti metalici şi chiar o perie de bărbierit. Cu ajutorul lămpii, cleştele este încpălzit până la incandescenţă. Sticla este răcită apoi brusc cu o perie, udată cu apă rece. Diferenţa de temperatură face posibilă decuparea gâtului sticlei, cu tot, cu dop.

Vinul este ciuruit apoi printr-o ţesătură, astfel ca să nu rămână eventuale cioburi de sticlă sau impurităţi.

Un vin rar este tratat regeşte!

Tirbuşonul este cea mai simplă cale de desfacere a unei sticle de vin. Dacă, totuşi, nu aveţi unul la dispoziţie, iată aici alte căi pentru contactul cu băutura zeilor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *