Nou pe piaţă: vinurile Carpe Diem

Prima vinotecă veritabilă din Chişinău, Carpe Diem, a lansat de curând o serie nouă de vinuri, sub aceeaşi denumire – Carpe Diem. Pe autorul acestor vinuri, Ion Luca, îl cunoaştem datorită vinotecii, dar şi vinurilor superbe din gama Crescendo. De această dată, Ion Luca ne propune o filosofie nouă.

IMG_1889

Aşadar, nu trebuie să vă atrag atenţia la ceea ce atrage atenţia de la sine – eticheta. E altfel, e frumoasă, e plină de viaţă! De altfel, anume eticheta nu i-a dat pace să doarmă lui Ion în ultima jumătate de an. A schimbat trei firme de design în încercarea de a pune pe sticlă filosofia Carpe Diem – trăieşte clipa! Nu e despre vin, e despre viaţă!

IMG_1914

Conţine tot ce trebuie să aibă o etichetă – informaţii utile, descrise cu savoare. Găsim aici şi logoul Wine of Moldova. Să-i dăm cep!

IMG_1894

Feteasca Regală 2014, demisec, 1420 de sticle. Spuneam încă de la Vernisajul Vinului: atenţie, producători de Fetească, vine tăvălugul (unul mic, ce-i drept) peste voi! Un galben strălucitor, cu arome de salcâm şi mere, şi cu un gust echilibrat, nuanţe de caise care ascund perfect cele 13.5% alcool. Am degustat această Fetească Regală după un vin similar de la Chateau Vartely. Diferenţă este. Trebuie să recunosc că şi în preţ: Carpe Diem costă 95 de lei, faţă de 50-60 de lei, la Chateau Vartely.

IMG_1906

Strugurii culeşi la Călăraşi, într-un loc pe care Ion îl ţine în secret: atât de reuşită este recolta, că mai bine să păstrăm pentru noi această informaţie. La pachet cu Regala, vine omologul din zona roşiilor: Feteasca Neagră.

IMG_1922

Feteasca Neagră, 2013, roşu sec, matur, 1545 de sticle. Este rezultatul colaborării dintre doi fraţi Ion Luca şi Vasile Luca (de la Cricova). Doi fraţi, 2 caractere – un singur vin. Au reuşit, aşadar, fraţii Luca să şlefuiască un rubin deschis, cu arome de fructe de pădure şi cireş. Aşa cum Feteasca este un soi sută la sută local, merge de minune la pachet cu mâncăruri locale – sarmale, plăcinte.

IMG_1895 IMG_1900

Şi în ultimul rând, dar nu în cele din urmă – Cuvee 19/11. Un cupaj de Fetească Neagră, Pinot Noir, Rară Neagră şi Saperavi, ţinut în barrique 13 luni şi îmbuteliat în 540 de sticle. De ce 19/11? Daţi click pe descriere şi veţi înţelege. Recunosc, pe acesta încă nu am reuşit să-l degust, dar ştiu un lucru: un moldovean care creează ceva în cinstea copiilor săi, nu va face acest lucru de mântuială!

IMG_1910

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.