Nou: Sauvignon Blanc și Alb de Onițcani 2018 de la Novak

Noutăți mari de la micul producător Novak Winery din regiunea găgăuză. Tocmai cinci deodată! Astăzi, ne oprim la două dintre ele, proaspete și bune: Sauvignon Blanc 2018 și emblematicul Alb de Onițcani 2018.

blank

Am deschis inițial Sauvignon Blanc și prima impresie nu a fost „wow”. L-am lăsat deoparte și am continuat cu celelalte. Revelația a venit peste câteva minute, când SB-ul și-a luat puțin aer.

blank

Avem un Sauvignon Blanc de școală veche, verde, cu arome subtile de coacăză, agriș, fără componente exotice. Aciditate foarte plăcută și un alcool moderat de 12.5% — o mare realizare pentru 2018. Un vin care se de ușor la băut, perfect pentru a acompania salate de vară sau bucate pe baza produselor de mare. Îmbuteliat în ediție limitată de 4 000 sticle, iar prețul de 100-120 lei pe raft îl facem extrem de atractiv.

blank

Numele Novak este asociat în primul rând cu revitalizarea soiului Alb de Onițcani. Acesta a fost selecționat în anii ’60 ai secolului trecut, fiind numit în cinstea localității unde a fost elaborat. Inițial, se remarca prin aciditate sporită și zaharuri mici, așa că nu s-a bucurat de popularitate mare printre vinificatori. Novak a sădit primele plantații cu Alb de Onițcani în 2008-2009, iar în 2016, a apărut prima „bombă” îmbuteliată. 2018 — este a treia ediție, iar cu fiecare recoltă, vinificatorul șlefuiește acest soi.

blank

Un vin care respiră cu arome de flori și măr verde, sinonim al cuvântului prospețime.

blank

Seria clasică a fost îmbuteliată, de asemenea, în ediție de 4000 de sticle. Pe lângă mono-soiul Alb de Onițcani, mai sunt și câteva cupaje interesante, dar despre ele vorbim cu altă ocazie.

Găsiți noutățile în vinotecile din oraș, dar și în rețeaua Fourchette.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.