Primăvara a venit odată cu noul rose Individo de la Chateau Vartely

Doamnelor şi domnilor, oficial a luat sfârşit sezonul vinurilor roşii. Felicitări cu prima zi de primăvară, deschidem aşadar o nouă pagină – cea a vinurilor rose şi albe! Rose-ul Individo de la Chateau Vartely este primul exemplar din roada anului 2015, pe care am reuşit să-l degust şi care a fost lansat pe piaţă.

Rose ChV

Este şi primul rose din gama Individo – până acum compania a produs sub această marcă doar albe şi roşii. În primul rând, am atras atenţia la culoare, este un rose palid, de Provence, aproape chiar de ceea ce specialiştii numesc „Blush”. Faceţi diferenţa: în fotografia de mai jos între rose-ul din flori şi rose-ul din sticlă.

2

Dar, tema florilor nu o părăsim pentru mult timp. În aromă, Individo dezvăluie nuanţe fine de petale de trandafir (de acelea cu rouă de dimineaţă), căpşuni şi zmeură. Alcool echilibrat, 12.5% şi o uşoară aciditate, care îi acordă foarte multă prospeţime în gust.

1

Spre deosebire de rose-ul de anul trecut (Malbec & Shiraz), noul Individo Chateau Vartely are la bază un cupaj de Cabernet Sauvignon şi Merlot. Un fel de Bordeaux clasic vinificat în rose. Trebuie să-l serviţi rece (pe etichetă e indicat 16 – 18°C, dar se poate şi mai rece, 12-14°C) pentru ca să înţelegeţi cum se traduce cuvântul „prospeţime” în termeni organoleptici. Elegant, răcoritor şi mult-băubil.

Gama Individo este semnată de Arcadie Foşnea, unul dintre cei mai buni vinificatori din Moldova, şcolit peste hotare. Vinuri făcute din cunoștințe profunde, din emoții intense, din setea pentru individualitate. Detalii – în acest spot video drăguţ.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.