Fautor Winery a câștigat Marea medalie de aur la Portugal Wine Trophy

Vinul Ice Wine 2016 Traminer & Muscat Ottonel, produs de compania moldovenească Fautor Winery a fost recompensat cu Marea medalie de aur la concursul internațional Portugal Wine Trophy 2018, care s-a desfășurat în perioada 24-27 mai 2018, în Anadia, Bairrada, Portugalia. În afară de Grand Gold, Fautor Winery a mai câștigat încă două medalii de aur și două de argint.

blank

Marea medalie de aur este aprecierea supremă care poate fi dată unui vin la un concurs sub patronajul OIV. Asta înseamnă că vinul trebuie să acumuleze cel puțin 92 de puncte din 100, respectiv, toți jurații trebuie să fie de părerea că vinul e extraordinar. Potrivit tradiției nescrise, atunci când o comisie oferă Grand Gold, liniștea din sala de degustare e străpunsă de aplauzele juraților. Este celebrat astfel un vin special, chiar dacă la momentul acela, fiind degustate în „orb”, nu se cunoaște producătorul.

blank

Am avut ocazia să testez acest vin încă iarna, la concursul Black Sea Wine & Spirits Contest din Chișinău. Deși eram câțiva membri care l-am punctat cu Grand Gold, a fost un jurat care a notat mai puțin, respectiv, a „retrogradat” vinul până la un „simplu” Gold. Mă bucur că Cezarului i s-a dat ce-i a Cezarului în Portugalia. Pentru că merită.

blank

În pahar avem aur la propriu și figurat, onctuos, cu arome proaspete de trandafir și miere de albine, dublate în gust de o dulceață și, în același timp, de o aciditate foarte plăcută. Lung, luuuung în post gust, cu o structură care îți învăluie papilele și palatul. Ice Wine-ul mai are deja aur la Black Sea Wine Contest și argint la Mundus Vini, iar odată cu evoluția la sticlă va tot acumula ovații.

blank

La Portugal Wine Trophy, care este un concurs organizat la standardele OIV de către Deutsche Wein Marketing, Fautor a mai luat două medalii de aur pentru Traminer Late Harvest și cupajul Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagră din gama *310 Altitudine.

blank

În cazul Late Harvestului nu am avut nicio urmă de dubii, e un vin special, dar m-a mirat nota mare pentru cupajul roșu. Cu această ocazie am redegustat vinul și am rămas impresionat de evoluția pe care a avut-o la sticlă. Un vin rubiniu intens, fructat, cu post-gust mediu plăcut.

blank

90 de lei on-line pe www.vincuvin.shop pentru acest cupaj roșu — o afacere bună pentru cei care vor calitate la un preț mai mic.

blank

Și nu în cele din urmă, alte două medalii de argint au mers în pușculița Fautor Winery pentru două cupaje din seria *310 Altitudine: Chardonnay & Fetească Regală și Merlot & Rară Neagră. Am felicitat cu acest câștig compania, ocazie cu care am aflat că alte mostre din artileria grea (gen Negre) nici nu au fost trimise la concurs, iar cu medalii s-au ales 5 din cele 6 mostre înscrise.

blank

Felicitări companiei pentru această realizare!

La Portugal Wine Trophy au fost evaluate, în total, aproximativ 2 000 de vinuri din toată lumea, de către 50 de profesioniști din domeniul vinului. Concursul este la 5-a ediție.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.