Tet-a-tet la Gourmet cu vinurile 310 Altitudine Fautor

Noua linie de vinuri *310 Altitudine de la compania Fautor Winery a fost prezentată aseară la degustare publicului în cadrul seriei de evenimente Tet-a-Tet la Gourmet.

Fautor este o afacere de familie, în care fiecare membru este implicat. Vinurile au fost prezentate de Ruxanda Lipcan, fiica proprietarilor și, prin cumul, director de marketing și vânzări Fautor.

Linia 310 Altitudine include, în total, opt vinuri: trei cupaje albe, un rose și alte trei cupaje roșii, dar și un vin licoros Pastoral. În mare parte, este vorba de cupaje care includ prezența soiurilor locale: Feteasca Neagră, Regală, dar și Rara Neagră.

310 altitudine este unul dintre cele mai înalte locuri din sudul Republicii Moldova. Acolo, în zona vitivinicolă Valul lui Trăian, pe Colinele Tigheciului, se află podgoriile și crama Fautor Winery. Toate vinurile noi (cu excepția Pastoralului) sunt din roada anului 2016 și au însemnul „vin cu Indicație Geografică Protejată Valul lui Traian”.

Am remarcat și anterior din seria vinurilor albe cupajul Sauvignon Blanc (55%) și Aligote (45%) — un vin cristalin cu reflexii galbene, cu arome de ierburi de câmp și nuanțe citrice. Merită încercat măcar pentru faptul că este singurul Aligote îmbuteliat din Moldova, acest soi fiind utilizat preponderent ca materie primă pentru spumante.

310 Altitudine a înlocuit vechea serie Fabula de la Fautor și, în opinia mea, reprezintă un salt calitativ mare. A crescut prețul la aceste vinuri, dar calitatea vinurilor a crescut într-un ritm mult mai mare. Vinuri corecte, interesante și accesibile consumatorului de rând.

Din seria vinurilor roșii am preferat cupajul Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagră, un vin rubiniu intens, fructat, cu post-gust mediu plăcut.

Pe lângă vinuri, ne-am bucurat papilele cu delicii marca Gourmet.

Iar cei mai atenți ascultători au plecat acasă cu cadouri de la Fautor.

Până duminică, vinurile din seria *310 Altitudine Fautor se vând cu reducere la Gourmet (centrul comercial Grand Hall), nu ezitați să vă alegeți vinul potrivit.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. 29 iunie 2018

    […] La Portugal Wine Trophy, care este un concurs organizat la standardele OIV de către Deutsche Wein Marketing, Fautor a mai luat două medalii de aur pentru Traminer Late Harvest și cupajul Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagră din gama *310 Altitudine. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *