Purcari donează 2 milioane de lei pentru lupta anti-Covid

Grupul Purcari a anunțat că va contribui cu 2 milioane MDL (500 mii RON) către un fond adresat combaterii epidemiei COVID- 19 în Republica Moldova și România. Jumătate din această sumă reprezintă contribuția personală a fondatorului grupului, Victor Bostan.

„Vom raporta comunității toate proiectele individuale care urmează să fie finanțate din acest fond, de la achiziții de ventilatoare pentru plămâni, la suport pentru personalul medical și ajutarea bătrânilor rămași în izolare acasă”, se arată într-un comunicat al grupului.

De asemenea, grupul Purcari declară că va menține angajamentele față de cei peste 1000 de angajați, dar și față de furnizori. „Vom continua să menținem planurile noastre de aprovizionare, din moment ce alte mii de angajați ai partenerilor noștri, multe din ele afaceri mici și fermieri, depind de capacitatea noastră de a continua să achiziționăm bunurile și serviciile lor”, se mai arată în apelul companiei.

În afară de aceasta, și-au anunțat contribuția personală în fondul anti-Covid membrii Consiliului de Administrație și reprezentanții top-managementului, care s-au arătat dispuși să cedeze între 25 și 100% din venituri, pe durata de până la un an.

blank

Purcari și-a îndemnat și angajații, să doneze, în limita posibilităților, organizațiilor din R. Moldova și România care luptă contra COVID-19. Purcari va egala orice donație cu o contribuție similară.

„Nu vom putea construi un business de succes fără să asigurăm sănătatea și prosperitatea societății și comunităților în care trăim. Acum ca niciodată, este important să demonstrăm solidaritate și să creăm un front comun contra acestei pandemi”, se mai arată în comunicatul Purcari.

Compania mai precizează că vinificatorii din Moldova au fost căliți de mai multe crize de-a lungul istoriei: de la prohibiția sovietică, la tranziția ruinătoare din anii ‘90, la embargourile nimicitoare din 2006 și 2013. „De fiecare dată am făcut față acestor provocări și am ieșit mai puternici din ele. În 2013, Purcari pierdea cea mai mare piață de export în urma embargoului, avea restanțe la salarii de câteva luni, datorii bancare de aproape $20 milioane și un EBITDA la zero. Cinci ani mai târziu, listăm compania la Bursa de la București cu o capitalizare de peste $100 milioane. De această dată, intrăm în criză dintr-o poziție mult mai puternică. Suntem siguri că vom trece cu toții și de această năpastă. Tot de ce trebuie să ne fie frică, este frica în sine”.

You may also like...

1 Response

  1. blank Ilie spune:

    Baieti bravo sunteti dar… o sa ne bucuram daca piporul va avea parte macar de 20 % din darul vostru. Banii trec prin multe miini ai mancailor pina ajung la necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *