Nou: 5 Elemente 2016 Equinox

Uneori, trebuie să aștepți un an de zile noutăți de la crama Equinox, alteori ele vin câte două pe săptămână. După ce recent am scris despre noul Malbec, marca Constantin Stratan, azi vă relatez despre o altă noutate de zile mari: simbolicul blend 5 Elemente roșu, roada 2016 de la Equinox.

blank

5 Elemente — după cum sugerează denumirea — este un asamblaj din cinci tipuri de struguri, care variază an de an ca și proporție sau conținut. Rețeta este publicată onest pe etichetă, cu o precizie farmaceutică. În roada anului 2016, Cabernet Sauvignon a luat vioara principală (față de Carmenere în blendul precedent).

blank

Strugurii au fost culeși de pe plantațiile proprii ale Cramei Equinox, situate în satul Olănești, lângă Purcari, vinul fiind maturat în baricuri de stejar timp de cel puțin 30 de luni. Constantin Stratan este recunoscut pentru stilul său inconfundabil și arta de a împreuna excelent vinul cu stejarul.

blank

5 Elemente este constant bun și foarte bun. Roada 2016 nu se abate din linie. Un rubiniu intens, cu un buchet bogat: fructe negre de pădure, coacăză neagră, prune afumate, ciocolată, condimente — nu ajung note să le tot înșiri pe portativ.

Deseori mă întreabă lumea: de unde inventezi aceste arome? Nu le inventez deloc, ele zilnic ne înconjoară, doar atrageți-le atenția atunci când le întâlniți și memorizați-le. Nu m-am dus în sat, acest coș cu prune a fost sâmbăta trecută la mine, la Ciocana, la un târg în aer liber. Am găsit o părticică din acest coș și în 5 Elemente.

blank

Nu vă grăbiți să judecați acest vin, el are nevoie de timp pentru a se deschide și a-și arăta mușchii în deplină capacitate. Decantați-l și descântați-l.

Ca de obicei, 5 Elemente este îmbuteliat în ediție limitată, 2 900 de sticle de această dată.

Costă 300 lei și poate fi găsit de azi la Purcari Wine Bar.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.