Nou: Blanc de Merlot 2017 Gogu Winery

Vă invit să faceți cunoștință cu un nou vin superb din roada anului trecut: Blanc de Merlot 2017 de la micul producător Gogu Winery. Este a treia oară de când Ilie Gogu vinifică Merlot alb, dubă debutul din 2015, consemnat cu medalie de aur la Berliner Wein Trophy.

blank

Dacă întâmplător nu știți cum e să faci vin alb din struguri roșii, aflați că, de fapt, anume din strugurii roșii se pot produce toate cele trei tipuri de vin: albe, rose și roșii. Tot secretul constă în contactul mustuielii cu pielița bobiței, în cazul nostru acesta fiind extrem de scurt.

blank

În pahar avem un vin străveziu, aproape de transparența apei, cu ușoare nuanțe galben-verzui. Nasul foarte proaspăt, cu arome de cireșe albe (cărnoase!), ardei gras și fructe exotice.

blank

Are 13% alcool, care nu se resimt în gust și o aciditate plăcută — foarte bună pereche cu un pește dulce sau salate ușoare!

blank

Chiar dacă vorbim de un mic producător, avem de a face cu o ediție foarte limitată: doar 900 de sticle. A fost pus recent în vânzare cu 150 lei la Carpe Diem și este de așteptat că se va epuiza foarte curând din stoc! Grăbiți-vă să-l savurați… neapărat rece!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.